Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα διπλασιάσει τις ξηρασίες στη Μεσόγειο

Η επιστήμη δεν τα βλέπει καλά τα πράγματα…

Η Ευρώπη και ακόμη περισσότερο η Μεσόγειος οδεύουν προς ένα μέλλον με αυξανόμενες σοβαρές έως ακραίες ξηρασίες τα καλοκαίρια. Ναι το περιβάλλον δεν είναι στα καλύτερα του κι αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας.

 

 

Αυτό είναι το μάλλον δυσοίωνο συμπέρασμα μίας νέας διεθνούς επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που τείνει να λάβει πια χαρακτηριστικά κρίσης, θα γίνονται όλο και συχνότερες οι περίοδοι ανομβρίας, ξηρασίας και άλλων ακραίων φαινομένων έως το τέλος του 21ου αιώνα.

 

 
 

Εμείς όμως τι κάνουμε γι’ αυτό; Μάλλον πως η απλή ανακύκλωση δεν είναι αρκετή.

Ολοένα περισσότερες ξηρασίες τα καλοκαίρια θα χαρακτηρίζονται ακραίες και, παράλληλα, ολοένα συχνότερα αυτές θα ακολουθούνται από πιο υγρούς χειμώνες με λιγότερη ξηρασία.

 

 
 

Οι ερευνητές από τη Γερμανία και τον Καναδά, με επικεφαλής τη Μαγκνταλένα Μιτελμάγιερ του Πανεπιστημίου Λούντβιχ-Μαξιμίλιανς του Μονάχου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος «Frontiers in Water», βρήκαν μία «σαφή τάση για ολοένα και περισσότερες, μεγαλύτερης διάρκειας και πιο έντονες θερινές ξηρασίες, αυξάνοντας το έλλειμμα βροχοπτώσεων έως το τέλος του αιώνα».

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα αυτή για τις ξηρασίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved