Έρευνα: Το περιβάλλον μάλλον δεν την γλιτώνει ούτε από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κι όμως τώρα οι επιστήμονες ανακαλύψανε πως τα «πράσινα» αυτοκίνητα δεν είναι τελικά τόσο «πράσινα»

Όλοι μας ακούμε πόσο καλά είναι για το περιβάλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από την άλλη όμως τώρα τελευταία έχουν αρχίσει οι αντίθετες απόψεις από πολλές μεριές του επιστημονικού κόσμου.

 

 

Μία νέα μελέτη του International Council on Clean Transportation (ICCT), ασχολήθηκε με τον ισχυρισμό πως τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι πολύ πιο “πράσινα” από αυτά που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.

Αυτό τώρα μπορεί να ακούγεται πολύ παράξενο αλλά σίγουρα για να το λένε κάτι θα γνωρίζουν παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς πάντα κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.

 

 
 

Σύμφωνα με αυτόν τον ισχυρισμό, ο κύκλος ζωής ενός ηλεκτρικού οχήματος, από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του και την κατασκευή των μπαταριών, από τη χρήση ηλεκτρισμού για φόρτιση που βασίζεται σε παραγωγή λιγνίτη και έως την απόσυρσή του, έρχεται στο ίδιο επίπεδο ή και ξεπερνά τις εκπομπές ρύπων ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

 
 

Κι αν όμως τελικά είναι όντως καλύτερα για το περιβάλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Αυτό τώρα μας μπερδεύει. Σίγουρα είναι πιο ακριβά από τα κανονικά με το καύσιμο.

Η έρευνα λοιπόν έρχεται να αποδείξει πως ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τα ηλεκτρικά οχήματα είναι όντως πιο φιλικά στο περιβάλλον, ακόμα και σε δίκτυα ηλεκτρισμού που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο λιγνίτη, όπως η Ινδία.

πηγή

Δες εδώ ακριβώς τι έδειξε αυτή η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved