Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κορονοϊού

Το πληγωμένο από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις περιβάλλον που ζούμε, βλέπει τον ουρανό της Κίνας και πάλι καθαρό.

Την ώρα που ο κορονοϊός καλύπτει με κόκκινο χρώμα και με μεγάλη ταχύτητα πολλές χώρες στον κόσμο, ο πλανήτης μας παίρνει μερικές αναγκαίες ανάσες ώστε να μας υποδεχθεί ξανά όταν αυτή η πανδημία ολοκληρωθεί. Το πότε θα γίνει αυτό και με ποιον τρόπο παραμένει άγνωστο ωστόσο, ανάμεσα σε θανάτους, χρηματιστηριακές ανησυχίες και καραντίνες, υπάρχει ένα θετικό.

Το πληγωμένο από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις περιβάλλον που ζούμε, βλέπει τον ουρανό της Κίνας πιο καθαρό από ποτέ λόγω των μειωμένων ρύπων. Οι κάτοικοί της, λόγω των περιορισμών και της καραντίνας παραμένουν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους στον ίδιο βαθμό. Η φωτογραφία που δημοσιοποίησε η NASA είναι χαρακτηριστική αλλά και ενθαρρυντική.

 

κινα

 

Μείωση στους ρύπους παρατηρείτε και στη βόρεια Ιταλία, εκεί όπου οι κάτοικοι βρίσκονται επίσης σε καραντίνα. Διάφορες φωτογραφίες από τα κανάλια της Βενετίας δείχνουν το νερό επιτέλους καθαρό αν και σημαντικό ρόλο έχει παίξει επίσης και η αναμενόμενη πτώση του τουρισμού.

 

 

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς, είναι η μελλοντική αντίδραση των μεγάλων εργοστασίων αλλά και των απλών ανθρώπων όταν η επιδημία τεθεί υπό έλεγχο και εξαλειφθεί. Αν επιχειρήσουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε η οικολογική καταστροφή που τα τελευταία χρόνια μοιάζει ανεξέλεγκτη, είναι αναπόφευκτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved