Associated Press Όταν ο George Harrison έδωσε τον εαυτό του στον Θεό

Τα έζησε όλα με τους Beatles, το μόνο που είχε μείνει ήταν να φτιάξει την πνευματική του σχέση με τον Δημιουργό του.

Οι Beatles έχτισαν την μοντέρνα ιστορία της μουσικής πάνω στις πλάτες τους, μαζί με τον Elvis Presley, τους Led Zeppelin και τον David Bowie, έβαλαν τις βάσεις για τον ήχο που ακούμε σήμερα. Ο George Harrison σαν ο βασικός κιθαρίστας των Beatles, έβαλε με τον τρόπο του το δικό του λίθο σε όλο αυτό που αποκαλούμε μοντέρνο ροκ. Κάποια στιγμή οι Beatles διαλύθηκαν αναγκαστικά μετά τον θάνατο του Lennon, κι έτσι το κάθε σκαθάρι τράβηξε την δική του πορεία προς το άγνωστο. Εκείνοι που είχαν την μεγαλύτερη επιτυχία εμπορικά μετά τους Beatles ήταν οι Harrison και McCartney. O George Harrison έβγαλε πολλούς δίσκους που σήμερα θεωρούνται κλασσικοί και ισάξιοι με το έργο που έκανε με τους Beatles.

 

 
 

Οι Beatles δεν αφήσανε ιστορία μόνο στη μουσική αλλά και στnν ανδρική μόδα

Από πάντα ο Harrison θεωρούνταν σαν το πιο ήσυχο σκαθάρι, αυτό όμως είχε τις ρίζες του στο ότι ο ίδιος είχε μία αίσθηση της πνευματικότητας λίγο περισσότερο από τους άλλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Harrison δεν τα είχε κάνει όλα, ναρκωτικά, γυναίκες, αλκοόλ, πάρτι, κραιπάλες. Κι αυτά ήταν η αιτία που μετά τους Beatles το έριξε στην ινδική φιλοσοφία και στον Θεό. Σίγουρα τον είχε επηρεάσει και το ταξίδι των Beatles, πριν διαλυθούν, στην Ινδία.

Το 1962 οι Beatles άρχισαν να συνεργάζονται με τη δισκογραφική εταιρία «Decca Records». Εκεί ο Harrison θα τραγουδήσει το «The Sheik of Araby». Σε αυτή την version θα φέρει και τις προτιμήσεις του προς τον Ινδικό και Ανατολίτικο μυστικισμό στην σύνθεση. Ο Harrison ήταν από πάντα το σκαθάρι με τις περισσότερες θρησκευτικές ανησυχίες.

 

 
 

Η θρησκευτικότητα του Harrison φαίνεται και στα προσωπικά τους άλμπουμ στα οποία μιλάει πολύ για την αγάπη, τον Θεό, τους συνανθρώπους του, την οικογένεια του. Δείχνει να μετανιώνει για πολλά από το παρελθόν του, ξέρει όμως πως η πορεία του με τους Beatles τον έβαλαν σε ένα μοναδικό ταξίδι ζωής. Ο Harrison ξέρει πως η προσωπική του πορεία είναι η τελική του πορεία προς την αυτογνωσία και τον Θεό.

Όταν οι Beatles έκαναν τις γυναίκες να κλαίνε και να λιποθυμούν

Το 1970, όταν διαλύθηκαν επίσημα οι Beatles, ο Harrison έκανε μεγάλη παγκόσμια επιτυχία με το τριπλό άλμπουμ «All Things Must Pass», όπου περιέχεται το εμβληματικό του τραγούδι «My Sweet Lord». Το 1973 κυκλοφόρησε το «Living In The Material World», που περιείχε και το τραγούδι τραγούδι «Give Me Love (Give Me Peace on Earth)». Ο Harrison τα είχε ζήσει όλα, τα είχε κάνει όλα, είχε πλέον καεί από τα εγκόσμια, ήθελε κάτι νέο, κάτι που θα τον έφερνε πιο κοντά στο μοναδικό του πνεύμα κι αυτό φαίνεται άμεσα από τα τραγούδια που έγραψε μετά τα σκαθάρια.

 

 
 

O John Lennon δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει για την αγάπη και την ειρήνη

Το 1987 κυκλοφόρησε το «Cloud Nine», το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του, που περιείχε την επιτυχία «I Got My Mind Set on You», διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού του Rudy Clark. Ο Harrison ήθελε το τέλος να τον βρει στο σπίτι του. Έτσι, στις 29 Νοεμβρίου 2001, σε ένα ακίνητο του, στην οδό Χέδερ στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες, πέθανε στα 58 του χρόνια. O Harrison θα είναι πάντα μία πολύ ιδιαίτερη μορφή στην μουσική και την ιστορία της, μία μορφή που βρήκε τον θεό μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved