AP Images | Petr David Josek O John Lennon δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει για την αγάπη και την ειρήνη

Λόγια που ηχούν σαν όαση ποίησης μέσα στην αβεβαιότητα. 

Δύσκολα θα βρει κανείς υλικό για τους Beatles για να πει πως είναι καινούριο και δεν το έχει δει ή ακούσει. Το ντοκιμαντέρ όμως με τίτλο 24 Hours: The World of John and Yoko μπορεί κανείς να πει πως έχει κάτι το διαφορετικό μιας και έγινε ξανά το release του αλλά με νέα δεδομένα.

 

 

Το εικοσάλεπτο βίντεο που το 1969 αναμετάδωσε το BBC, πλέον κυκλοφορεί ελεύθερο να το δει κανείς από τον υπολογιστή του και να απολαύσει νέες στιγμές που πριν δεν υπήρχαν.

 

 

Σκηνοθετημένο από τον Paul Morrison, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το διάσημο ζευγάρι στο σπίτι τους στο Tittenhurst Park, στο Abbey Road studio, όπως επίσης και στα γραφεία της Apple Records στο Λονδίνο.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ειρήνης και στην προώθηση της.

Βλέπουμε το ζευγάρι να επιδίδεται σε καθημερινές ρουτίνες, όπως το να ξυπνάει και να παίρνει τσάι στο κρεβάτι, όπως επίσης και τις εργασίες που έκαναν για να προωθήσουν πρακτικά την Παγκόσμια Ειρήνη.

 

 

Ένα πολύ βασικό πράγμα που μας δείχνει το 24 Hours: The World of John and Yoko είναι το πόσο έξυπνος ήταν ο Lennon απέναντι στον Τύπο. Και πώς να μην είναι φυσικά μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας με τους Beatles;

«Φυσικά η ειρήνη και τα σύμβολα της δεν είναι ακόμη πολύ γνωστά στον κόσμο, όπως είναι τα ΜcDonalds και το σήμα της Shell, σίγουρα όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε διάσημα» λέει σε κάποια στιγμή ο μεγάλος τραγουδοποιός.

Είναι πολλές οι στιγμές στο ντοκιμαντέρ που βλέπουμε πόσο καλόκαρδος και έξυπνος είναι ο Lennon αλλά και πόσο πολύ σέβεται τη σύντροφο του τη Yoko. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης είναι εκεί που η Gloria Emerson, δημοσιογράφος γνωστή για τα αντιπολεμικά της ένστικτα και με ένα Εθνικό Αμερικάνικο Βραβείο βιβλίου στην πλάτη για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ρωτάει στεγνά τον Lennon αν όλο αυτό το κάνει απλά για τη δημοσιότητα.

 

 

Εκεί ανάβουν τα αίματα με τον Lennon να χάνει λίγο τον έλεγχο και να μπαίνει σε μία λεκτική διαμάχη με την έξυπνη δημοσιογράφο που κατάφερε να τον κάνει να νευριάσει.

Η αλήθεια είναι πως με τα γέλια και τις χαριτωμένες εξυπνάδες στις οποίες επιδίδονται Lennon και Υoko μέσα στο ντοκιμαντέρ δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σταματήσουν έναν φονικό πόλεμο όπου παιδιά και γυναίκες και αθώοι καιγόντουσαν ζωντανοί από τις φονικές ναπάλμ, τουλάχιστον όμως ήταν μία πράξη κι αυτό. Εκτός αν όντως όλα ήταν τελικά ένα εμπορικό κόλπο…

Η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση….

Στο παρακάτω άλμπουμ θα δεις εικόνες από το διάσημο ζευγάρι Lennon & Yoko:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved