Όταν ο George Harrison των Beatles κάλεσε σε δείπνο τους Hell’s Angels

Το «Σκαθάρι», μία επικίνδυνη συμμορία και το στόρι που έκανε τον γύρο των media της εποχής.

Ο George Harrison ήταν πάντα γεμάτος αντιθέσεις. Από τη μία ήταν ο πιο ήσυχος Beatle από την άλλη έκανε ακραία πράγματα κατά καιρούς. Μπορεί να ήταν εκείνος που έπεισε το συγκρότημα να πάνε στην Ινδία για να «διευρύνουν το μυαλό τους», μπορεί να ήταν ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος σε όλη του τη ζωή, το 1968 όμως, προς το τέλος της χρονιάς, του ήρθε να καλέσει εκλεκτά μέλη της συμμορίας των Hell’s Angels στο Λονδίνο.

Ο Harrison γνώρισε δύο μέλη από τη διάσημη συμμορία όταν ήταν στο Σαν Φρανσίσκο, τον Bill “Sweet Willie Tumbleweed” Fritch, τον αρχηγό των Hell’s Angels στη Δυτική Ακτή, και τον Frisco Pete.

george 2

Τους κάλεσε λοιπόν για Χριστούγεννα στο Λονδίνο! Μέγα λάθος…

Το πάρτι θα γινόταν στα γραφεία της Apple Corps, της δισκογραφικής εταιρίας των Beatles.

Επειδή όμως δεν γίνεται να καβαλήσεις μία τσόπερ και να σκάσεις ξαφνικά Λονδίνο από τις ΗΠΑ, οι Hell’s Angels έπρεπε να τραμπουκίσουν τον γνωστό promoter της εποχής Bill Graham, ο οποίος τους χρωστούσε λεφτά και τον απειλούσαν να τον σκοτώσουν, να τους δώσει 1.000 δολάρια για να μπορέσουν να ταξιδέψουν με τις μηχανές τους στη Savile Row στο Λονδίνο, φυσικά με το αεροπλάνο.

Δες τι γράψαμε για τον Έλβις και τους Beatles.

 

Ο ίδιος ο Harrison έστειλε μέμο στους υπαλλήλους της εταιρίας, κάπως σαν προειδοποίηση, πως το τρελό αυτό πάρτι θα γινόταν στα γραφεία και πως δεν έπρεπε με τίποτα οι Hell’s Angels να «κάνουν κατάληψη στο χώρο».

Τρομερός ο George, από τη μία καλεί τη χειρότερη συμμορία στην ιστορία της ανθρωπότητας σε πάρτι και μετά αφήνει να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα οι υπάλληλοι του.

Τι να πεις…τουλάχιστον ήξερε να γράφει τραγούδια…

Όταν οι Hell’s Angels φτάσανε με δόξα και τιμές στα γραφεία της Savile Row, άφαντος ο George Harrison! Βρε που είναι ο George; Πουθενά το διάσημο σκαθαράκι…την είχε κάνει νύχτα. Είχε αφήσει όλους τους υπόλοιπους να τραβήξουν το κουπί του μαρτυρίου…

Τουλάχιστον ο John Lennon ήταν εκεί μαζί με τη Yoko. Φυσικά οι Hells Angels είχα ξενερώσει μιας και δεν σηκώνουν κάτι τέτοια μπαμπέσικα.

Oι Angels φυσικά περιμένανε χλίδες με τον George Harrison να τους καλεί στη βίλα του κτλπ, αλλά αυτός όχι μόνο δεν τους κάλεσε πουθενά αλλά ήταν και άφαντος σε όλη τη διάρκεια του πάρτι.

tumblr ldz1tlz8RG1qbvo59 465 348 int

Στο πάρτι φυσικά η συμμορία ήπιε τον πάτο της από αλκοόλ αλλά αυτό δεν έφτανε…ο John Lennon και η Yoko Ono για να τους διασκεδάσουν είχαν ντυθεί Άη Βασίληδες…μέχρι εκεί φτάσανε τα περίφημα σκαθάρια.

Μία γιγαντιαία γαλοπούλα είκοσι κιλών ψηνόταν στην κουζίνα από το προσωπικό του πάρτι, και σε όλη τη διάρκεια του πάρτι οι συμμορίτες μηχανόβιοι είχαν γίνει στουπί και πεινούσαν…

Κανείς όμως δεν βρέθηκε να τους κεράσει τόσην ώρα ένα μεζεκλίκι, κάτι έτσι, να τους καλοπιάσει που τραβηχτήκανε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μόνο και μόνο για τον Γιωργάκη τον Harrison κι αυτός ούτε να τους καταδεχτεί…ούτε που να τους φτύσει…

Οι Hell’s Angels όμως παρεξηγούνται εύκολα, όπως άλλωστε έχει δείξει η ιστορία, δες το σκηνικό με τον Hunter S. Thomson και το βιβλίο του, τελικά μπουκάρανε στο δωμάτιο με τη γαλοπούλα και την ξεσκίσανε…στην κυριολεξία δεν έμεινε τίποτα…o Lennon και Υoko είχαν μείνει άφωνοι.

download

Μάλιστα κάποιος από τους υπαλλήλους αντιστάθηκε στην εισβολή των μηχανόβιων στην κουζίνα κι έτσι ο άτυχος γρονθοκοπήθηκε άσχημα.

Τελικά ο γνωστός ηθοποιός Peter Coyote μπήκε κι έσωσε την κατάσταση αλλιώς μπορεί τώρα ο Lennon και η Yoko να ήταν μακαρίτες.

Τελικά οι Hell’s Angels κατέληξαν να περνάνε μία ολόκληρη εβδομάδα στα γραφεία, κάνοντας κυριολεκτικά κατάληξη. Στο τέλος ο George Harrison τους είπε να τσακιστούν και να φύγουν. Όταν οι διάσημοι συμμορίτες τον ρώτησαν αν «τους πήγαινε» εκείνος απάντησε:

«Και ναι και όχι. Γινγκ και Γιάνγκ. Ήρθε η ώρα να του δίνετε!».

Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι έληξε άδοξα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από το τρελό πάρτι στη Savile Row:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved