Οι Beatles δεν αφήσανε ιστορία μόνο στη μουσική αλλά και στnν ανδρική μόδα

Η ανδρική μόδα τους χρωστάει πολλά.

Μάλλον γνωρίζετε την ιστορία. Αφού σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ τη δεκαετία του 1950 και καθιερώθηκαν ως ένα από τα πιο δημοφιλή beat outfit στο Αμβούργο, οι Beatles συνέχισαν να πετυχαίνουν ειλικρινά εκπληκτικά κατορθώματα — εξασφαλίζοντας 20 σινγκλ επιτυχίες, εκπλήσσοντας την Αμερική και δημιουργώντας ένα από τα πιο ανθεκτικά concept άλμπουμ όλων των εποχών.

Όταν οι Beatles έκαναν τις γυναίκες να κλαίνε και να λιποθυμούν

 
 

Ναι, η καθοριστική για την εποχή αναρρίχηση των Fab Four στην κορυφή είναι καλά τεκμηριωμένη, αν και σπάνια έχει συζητηθεί με προσοχή σε ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της επιτυχίας τους: τη μόδα τους.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κανένας άλλος καλλιτέχνης –εκτός από τον Έλβις Πρίσλεϊ– δεν πυροδότησε το είδος της μαζικής λατρείας που είδαν οι Beatles με την Beatlemania. Φτάνοντας σε μια εποχή που περισσότερες οικογένειες είχαν τηλεόραση, οι Beatles αντιπροσώπευαν ένα νέο είδος κουλτούρας διασημοτήτων, μια κουλτούρα που διαμορφώθηκε από την πανταχού παρουσία προγραμμάτων όπως το The Ed Sullivan Show.

 

 
 

Η προβολή της τηλεόρασης έκανε το στυλ και το ντιζάιν πιο σημαντικά από ποτέ, εμποτίζοντας τα ρούχα με μια νέα σημασία. Όπως είναι λογικό, η κλασική εμφάνιση των Beatles με ίσιο κούρεμα, που τους έβλεπε με κουρέματα και επίσημα κοστούμια, ήταν απαραίτητη για να βοηθήσει την ομάδα να δημιουργήσει μια ισχυρή δημόσια εικόνα.

Αλλά ακόμα και όταν τα μεμονωμένα μέλη των Beatles άρχισαν να σχηματίζουν ταυτότητες μακριά από το συγκρότημα, συνέχισαν να διαμορφώνουν τον εαυτό τους ως μονάδα. Πάρτε το άλμπουμ Sgt. Το Pepper's marching band, για παράδειγμα, ίσως την πιο ζωντανή ενθυλάκωση της αισθητικής μιας ψυχεδελικής εποχής.

Έχοντας έμπνευση από διάφορες πηγές όπως το ινδικό και το θιβετιανό τελετουργικό ντύσιμο, τη Victoriana, το Art Nouveau και το τσίρκο, η ψυχεδελική περίοδος των Beatles ήταν μια στροβιλιζόμενη δεξαμενή εικόνων εντελώς αποκομμένη από μια ενιαία αρχή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved