Beatles vs Rolling Stones: Ποια είναι καλύτερη μπάντα;

Οι Mick Jagger και Paul McCartney έχουν ξεκινήσει τον δικό τους «πόλεμο».

Είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσικά debate όλων των εποχών. Αν και στη μουσική είναι όλα θέμα προσωπικής επιλογής, το δίπολο Beatles και Rolling Stones δεν λέει να σπάσει, παρά τα χρόνια που πέρασαν και παρά τις πολλές διαφορετικές ακουστικές κατευθύνσεις μεταξύ των δύο γκρουπ. Οι Mick Jagger και Paul McCartney δεν κατάφεραν να μείνουν μακριά από αυτή την «μάχη» και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις.

Ο front man των Stones, απάντησε στα όσα είπε ο McCartney σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Howard Stern, όταν και υποστήριξε πως οι Beatles είναι «καλύτεροι». Σε δική του συνέντευξη, ο 76χρονος πια Jagger, αφού αποκάλεσε τον McCartney «αξιολάτρευτο», κατέθεσε την άποψή του έχοντας ένα καλό επιχείρημα.

Πώς έζησα τη συναυλία των Rolling Stones από κοντά

«Προφανώς και δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο γκρουπ. Οι Rolling Stones είναι μία μεγάλη μπάντα που γεμίζει στάδια σε διαφορετικές δεκαετίες και σε διαφορετικούς άλλους τομείς, την ώρα που οι Beatles δεν έχουν κάνει εμφάνιση ούτε σε αρένα, ή στο Madison Square Garden με ένα καλό σύστημα ήχου. Διαλύθηκαν πριν ξεκινήσει η δουλειά, η δουλειά της περιοδείας».

Ο Paul McCartney ξεκαθάρισε πως οι Stones έχουν τις ρίζες τους στο blues. «Όταν γράφουν μουσική, έχει να κάνει με το blues. Εμείς είχαμε λίγες ακόμα επιρροές. Υπάρχουν πολλές διαφορές και τους αγαπώ αλλά οι Beatles είναι καλύτεροι. Παρατηρήσαμε πως αυτά που κάναμε, τα έκαναν οι Stones αργότερα».

 

Ο Mick Jagger θεωρεί πως η συνεχής παρουσία των Stones πάνω στη σκηνή είναι από μόνο του αρκετό για να βγουν νικητές από αυτό το debate. O Paul McCartney, από την άλλη, ποντάρει στην βαριά κληρονομιά και την πρωτοπορία. Εσύ, τι πιστεύεις; 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved