Οι Κινέζοι έκαναν πραγματικοτητα τον Τ-1000 και ακούγεται πολύ ανησυχητικό

Cyborg που περνάει μέσα από κάγκελα και δεν χρειάζεται εφέ. Μήπως η τεχνολογία παράγινε τρομακτική;

Κάποτε βλέπαμε το Terminator 2 και λέγαμε πως αυτά δεν θα γίνουν ποτέ στην πραγματικότητα. Μάλλον δεν είχαμε ιδέα πως σήμερα η ρομποτική θα εξελισσόταν τόσο πολύ. Είναι όμως παράξενο, λες και οι επιστήμονες παίρνουν τις ιδέες τους τελικά από τον κινηματογράφο. Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλιώς αυτό το πράγμα που έγινε. Οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να παίρνει υγρή μορφή και να συναρμολογείται ξανά σε στέρεη μάζα. Ακριβώς δηλαδή όπως ο Τ-1000, το κακό ρομπότ στο Terminator 2. Δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστούμε μιας και είμαστε φαν της ταινίας από παλιά. Μάλλον κι αυτός που το κατασκεύασε θα πρέπει να την έχει δει μερικές φορές. Πάμε όμως να δούμε τα γεγονότα.

Στις δοκιμές οι επιστήμονες έδωσαν στέρεη μορφή στο ρομπότ το οποίο στη συνέχεια υγροποιήθηκε, πέρασε από ένα φράγμα από κάγκελα και στη συνέχεια έγινε και πάλι στέρεο. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να μην σκεφτεί την κλασική σκηνή του Terminator 2, στην οποία γίνεται ακριβώς αυτό. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Matter.

 

 
 

Τώρα θα αναρωτιέστε σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένα τέτοιο παρανοϊκό ρομπότ (πέρα από το να βρει και να σκοτώσει έναν νεαρό John Connor κάπου στο παρελθόν), κι όμως ήδη οι χρήσεις του, λένε οι επιστήμονες, μπορούν και θα είναι πολλές. Τα συγκεκριμένα ρομπότ θα είναι ικανά να διαπερνάνε το ανθρώπινο σώμα και να βάζουν φάρμακα εκεί που πρέπει για κάποια θεραπεία, θα μπορούν να αφαιρούν ξένα αντικείμενα από το σώμα μας και να επισκευάζουν ηλεκτρονικά συστήματα.

Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου ρομπότ είναι πως μπορεί να αλλάζει μορφές. Τα περισσότερα ρομπότ είναι είτε σκληρά είτε μαλακά, αυτό όμως έχει και τα δύο. Έτσι είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διάφορες εργασίες και να αντικαθιστά τα παλιότερης τεχνολογίας ρομπότ.

Το μέταλλο που κρύβεται πίσω από αυτό το θαύμα ονομάζεται γάλλιο. Το γάλλιο είναι ένα μαλακό μέταλλο με σημείο τήξης 29.76 βαθμούς Κελσίου, λίγο πιο κάτω από τη μέση θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Έπειτα, πλαισίωσαν το γάλλιο με μαγνητικά σωματίδια δημιουργώντας μία “ενεργομαγνητική μεταβατική μηχανή στερεής-υγρής φάσης”. Δεν μπορούμε να πούμε πως τα πιάνουμε όλα ακριβώς αλλά στο περίπου κάτι γίνεται.

Το συγκεκριμένο ρομπότ θα μπορεί πολύ εύκολα να μπει στο σώμα μας, με την ιατρική καθοδήγηση ενός ειδικού, και να αφαιρέσει ξένα σώματα. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα στην ιατρική, πάντα με την βοήθεια της ρομποτικής.

Εδώ μπορείς να βρεις πληροφορίες για το πώς ακριβώς δουλεύει αυτό το ρομπότ: 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved