Μήπως ήρθε η ώρα για τα ρομπότ να κατακτήσουν τον κόσμο;

Όταν τα ρομπότ κάνουν καλύτερο parkour από τους ανθρώπους είναι λίγο τρομακτικό.

Ναι μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από κάποια νέα ταινία του Terminator αλλά αυτό που θα δεις πιο κάτω είναι πραγματικότητα. Η Boston Dynamics έκανε όλους τους συγγραφείς και σκηνοθέτες επιστημονικής φαντασίας να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Από την άλλη όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες τώρα επιβεβαιώνονται.

 

 

Αυτό που θα δεις είναι το μοντέλο Atlas, ένα ρομπότ που μπορεί να κάνει κανονικό parkour και μάλιστα με μεγαλύτερη ακρίβεια από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αν αυτό δεν είναι τρομακτικό τότε τι είναι;

Οι ίδιοι οι προγραμματιστές λένε πως για να γίνει αυτό το πολύ απλό βίντεο χρειάστηκαν χρονια και χρόνια μελέτης και προσπαθειών από την Boston Dynamics.

 

 
 

Φυσικά όλα αυτά είναι υπολογισμένα μέχρι και το παραμικρό χιλιοστό και το πιο μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε τεχνολογική αποτυχία. Σίγουρα όμως είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό να το βλέπει κανείς. Είναι λες και παρακολουθούμε κάποια ταινία  με τρομερά οπτικά εφέ. Κι όμως είναι η πραγματικότητα.

 

 
 

Το συγκεκριμένο μοντέλο ρομπότ είναι ικανό να προσαρμόζεται στο περιβάλλον στο οποίο κυκλοφορεί και έχει μεγάλα περιθώρια λάθους. Αυτό σημαίνει πως πλέον τα ρομπότ είναι προγραμματισμένα να σκέφτονται.

Κανείς δεν ξέρει τελικά βέβαια αν όλο αυτό οδηγήσει σε μία καλύτερη κοινωνία ή απλά αν θα είναι η εξαφάνιση του ανθρώπου όπως τον ξέραμε για αιώνες.

Το μέλλον θα δείξει.

Mπες εδώ για να δεις το ρομπότ Atlas:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved