Τα τεχνητά παϊδάκια από μικρόβια μπορούν να σώσουν τα δάση

Το στομάχι μας όμως ποιος θα το σώσει;

Η επιστήμη εξελίσσεται πολύ τα τελευταία χρόνια και στον τομέα του φαγητού και πλέον νέα είδη τεχνητού κρέατος βγαίνουν στην αγορά κάθε μέρα. Αυτό είναι και θετικό αλλά και αρνητικό όπως όλα τα πράγματα στη ζωή άλλωστε.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση, μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μειώσει στο μισό και τις εκπομπές ρύπων που οφείλονται στο παγκόσμιο σύστημα κατανάλωσης τροφίμων, το κόψιμο των δέντρων και τις εκπομπές μεθανίου από τη ζωική παραγωγή.

 

 
 

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα υποκατάστατα κρέατος έχουν μειώσει τα περιβαλλοντικά αποτυπώματα ωστόσο αυτή είναι η πρώτη ανάλυση που προσδιορίζει το μέγεθος των συνεπειών που θα έχει για τον πλανήτη.

Έρευνα υποστηρίζει ότι κάποιοι άντρες τρώνε κόκκινο κρέας για να φαίνονται πιο αρρενωποί

Τι γίνεται όμως με όλο αυτό το επεξεργασμένο ψεύτικο κρέας; Είναι τελικά καλό να τρώμε τόσο επεξεργασμένες τροφές; Από τη μία στέκει το περιβάλλον και από την άλλη είμαστε εμείς και τα στομάχια μας.

Η αποψίλωση των δασών καταστρέφει την άγρια ζωή κάτι που αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να σταματήσει. Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να μειωθεί η ζήτηση για τα προϊόντα που προκαλούν την καταστροφή, και η αντικατάστασή τους με πιο πράσινες εναλλακτικές λύσεις.

 

 
 

Η μικροβιακή πρωτεΐνη παρασκευάζεται σε θερμούς βιοαντιδραστήρες, από μικρόβια που τροφοδοτούνται με ζάχαρη. Το πλούσιο σε πρωτεΐνες προϊόν θα μπορούσε να έχει γεύση και αίσθηση παρόμοια με τους κρέατος και να είναι εξίσου θρεπτικό, λένε οι  ερευνητές.

Το μοναδικό κόλπο για να ξέρεις πότε είναι σωστά ψημένο το κρέας

Εμάς πάντως δεν μας τρελαίνει και πολύ η ιδέα να τρώμε μικρόβια που έχουν τραφεί με τόνους από ζάχαρη. Τι να πω…

 

 
 

Σήμερα, το 83% της αγροτικής γης καλλιεργείται για την βόσκηση ζώων και την παραγωγή ζωοτροφών, αλλά το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται είναι μόνο το 18% των θερμίδων, που καταναλώνουν οι άνθρωποι παγκοσμίως.

Η παραγωγή κρέατος όπως το βόειο αλλά και το αρνί και το κατσίκι, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 1961. Ωστόσο, μία σειρά από έρευνες έχουν δείξει ότι η κρεατοφαγική διατροφή πρέπει να μειωθεί δραστικά στα πλούσια έθνη, για να υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος στον τομέα της κλιματικής κρίσης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved