Κυματόμετρο, για να ξέρεις αν θα σερφάρεις σήμερα στην παραλία

Ή για να παίξεις με τα κουβαδάκια μπροστά από τη θάλασσα, έστω. 

 

Αν εξαιρέσεις εμάς εκείνους που για να μπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα το σκέφτονται κάνα μισάωρο, είτε έχει ενάμιση χιλιοστό κύμα είτε έχει φουσκοθαλασσιά, κι ως εκ τούτου το ύψος του κύματος λίγο τους απασχολεί, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ανθρώπων που προτού κατηφορίσουν στην παραλία το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι αν θα έχει κυματάκι ή όχι. Είτε είσαι σέρφερ, είτε είσαι ψαράς, ιστιοπλόος και ψαροτουφεκάς, το μέγεθος -του κύματος- μετράει.

Θα μας πείτε, με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο και στις προγνώσεις μπορούν να έχουν όση πληροφόρηση θέλουν, ωστόσο τίποτα το συναρπαστικό δεν έχει αυτό. Αντιθέτως, κάποια φυντάνια εκεί έξω, σκέφτηκαν να συνδυάσουν την ψηφιακή πληροφορία με τα όργανα της παραδοσιακής ωκεανογραφίας και να δημιουργήσουν το WaveClock

Δηλαδή αυτό:

ezgif.com optimize


Το ξύλινο αυτό κατασκεύασμα συνδέεται με WiFi και μέσα από μία εφαρμογή, μπορεί να δώσει στο χρήστη real-time πληροφορίες σχετικά με το ύψος των κυμάτων, την περιοδικότητά τους και τις παλίρροιες που «παίζουν» σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Δες το βιντεάκι και για να μπεις ακόμη περισσότερο στο κλίμα, τσεκάρεις εδώ



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved