6 νοσταλγικά gadget που θα σε γυρίσουν πίσω στο 2000

Κινητό με πορτάκι και ακόμα 5 αντικείμενα που θα σε κάνουν να νιώσεις μεσήλικας.

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όλα έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα, παίρνεις τηλέφωνο, βλέπεις ταινίες, στέλνεις e-mail, βγάζεις φωτογραφίες όλα σε μία συσκευή. Όμως, δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Ήταν κάπως διαφορετικά, βασικά πολύ διαφορετικά. Εκεί στα ‘00s με 2010, υπήρξε μία «χρυσή» δεκαετία για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς τους λόγους είναι και τα gadgets της εποχής. Για τότε ήταν «φαινόμενα», σήμερα μπορεί να φαίνονται και αστεία. Συγκριτικά με το τώρα, είναι φανερό πως μιλάμε για άλλο κόσμο. Αξίζει μια μικρή αναδρομή, στο τότε που η κασέτα Super Mario είχε μία άλλη αξία.

 

1. Κινητά με πορτάκια

Ναι, αυτά τα κινητά χαρακτηρίζουν όλη τη φιλοσοφία εκείνων των χρόνων. Κατ’αρχάς ήταν πιο εξελιγμένα μοντέλα από εκείνα που είχαν προηγηθεί, καθώς ήταν έγχρωμα. Έγραφες μηνύματα με T9 και είχες ringtones. Το πορτάκι είχε και μια μικρή οθόνη.Φυσικά, όσο πιο έντονο χρώμα ήταν το κινητό, τόσο το καλύτερο. Μερικά δημοφιλή τηλέφωνα ήταν τα Kyocera Slider, Motorola Razr και Sony Ericsson W595.

 

 

2. Ψηφιακή κάμερα

Η ταπεινή ψηφιακή κάμερα ήταν απαραίτητη για κάθε εκδρομή. Τα κινητά δεν είχα καλή ανάλυση και έβγαζαν θολές φωτογραφίες, οπότε ήταν μονόδρομος. Υπήρχαν άπειρα χρώματα για να τη βρεις στο αγαπημένο σου χρώμα. Η ψηφιακή κάμερα ήταν η νέα εποχή της φωτογραφίας, αφού πια έβλεπες τις φωτογραφίες στην οθόνη της.

 

 

3. Walkman

Ναι, ναι εμβληματικό gadget. Όποιος είχε walkman ήταν στην μόδα και αυτό γιατί πλέον είχαν εδραιωθεί τα CD και μπορούσες να ακούσεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη όπου και να βρίσκεσαι. Έτσι, παράλληλα έγιναν παρελθόν οι κασέτες. Είχε έρθει μια νέα εποχή.

 

4. iPod

Έφερε επανάσταση στη μουσική βιομηχανία. Ήταν η αφετηρία της ψηφιακής εποχής της μουσικής. Ξαφνικά, μπορούσες να κρατήσεις όλη την αγαπημένη σου μουσική στην τσέπη σου, όπου και να πήγαινες. Μικρό και ελαφρύ, μπορούσες να το κουβαλήσεις παντού. Ήταν κάτι πραγματικά καινοτόμο για τα τότε δεδομένα.

 

 

5. The Sony Playstation 2

Η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, ακόμα και σήμερα. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 2000, το Playstation 2 ήταν φαινόμενο. Όποιος το είχε ήταν περιζήτητος, αφού σίγουρα θα τον ήθελαν για παρέα.

 

 

6. Nintendo Game Boy/ Κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

Πριν από την άφιξη του αγαπημένου μας Nintendo Switch, υπήρχε το Game Boy. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 και του 2000, ήταν η πιο cool συσκευή που θα μπορούσε να έχει ένα παιδί. Μερικά νοσταλγικά παιχνίδια με τα οποία δέθηκε κάθε παιδί που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990 είναι το Super Mario, το Pokémon και το The Legend of Zelda.

Τέλος, η αγαπημένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών ήταν η αγαπημένη όλων - όπου και ποιος δεν είχε πάει να σώσει τη βασίλισσα του Super Mario;


;©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved