Η επιστήμη εξηγεί γιατί σου αρέσει να τα τσούζεις με τους κολλητούς σου

Το ποτό κατεβαίνει καλύτερα όταν η παρέα είναι ιδανική.

Το δέσιμο των ανδρών με το ποτό είναι ένα τελετουργικό τόσο παλιό όσο το ποτό, αλλά η σύγχρονη επιστήμη μπορεί τελικά να έχει ρίξει λίγο φως στο γιατί το να γίνεις λιώμα με τους συντρόφους σου είναι μια ιδιαίτερα αντρική επιδίωξη.

Όλες οι φάτσες είναι χαμογελαστές σε μια ομάδα ανδρών που κάθονται γύρω και πίνουν αλκοόλ, σύμφωνα με μια μελέτη που ανακοινώθηκε στο περιοδικό Clinical Psychological Science. Αυτό υποδηλώνει ότι το ποτό χρησιμεύει ως κοινωνικό λιπαντικό για τους άνδρες, καθιστώντας τους πιο ευαίσθητους σε κοινωνικές συμπεριφορές, όπως το χαμόγελο, και ελευθερώνοντάς τους να συνδεθούν μεταξύ τους με τρόπο που δεν μπορεί να κάνει καμία άλλη δραστηριότητα.

 

 
 

Οι ερευνητές χώρισαν 720 «υγιείς κοινωνικούς πότες» - μισούς άνδρες, μισές γυναίκες, όλοι στις ηλικίες 21 έως 28 ετών - σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα έλαβε είτε ένα αλκοολούχο ποτό (βότκα κράνμπερι, ελαφρώς αηδία αν θέλετε τη γνώμη μας) ένα placebo ή ένα μη αλκοολούχο ποτό.

To Yamazaki γιορτάζει την τέχνη του καλού ποτού με τη νέα του συλλογή

Διαπίστωσαν ότι, μεταξύ των ανδρών, τα χαμόγελα - και οι σχετικές αυξήσεις στη θετική διάθεση και τον κοινωνικό δεσμό - τείνουν να αυξάνονται, πηδώντας από πρόσωπο με πρόσωπο, σαν να λέγαμε, αλλά μόνο σε αποκλειστικά ανδρικές ομάδες.

 

 

«Πολλοί άνδρες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής τους υποστήριξης και του κοινωνικού δεσμού τους συμβαίνει στο πλαίσιο της κατανάλωσης αλκοόλ», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Catharine Fairbairn. «Θέλαμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα ότι η κοινωνική κατανάλωση αλκοόλ ανταμείβει περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες – την ιδέα ότι το αλκοόλ θα μπορούσε στην πραγματικότητα να «λιπαίνει» την κοινωνική αλληλεπίδραση σε μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των ανδρών».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved