ASSOCIATED PRESS Πώς θα συμβιβαστείς με την απώλεια των μαλλιών και θα προχωρήσεις στη ζωή σου

Ακόμα νομίζεις ότι ήρθε το τέλος του κόσμου για ένα μάτσο τρίχες;

Η ανασφάλειες για την εμφάνισή μας είναι σύμφυτες με την ανθρώπινη φύση. Μπορεί η βιομηχανία των καλλυντικών και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή είναι μια καθαρά γυναικεία υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα αφορά κι εμάς τους άντρες. Μάλιστα λόγω της πεποίθησης που μας θέλει να να μη μας αφορά και τόσο πολύ, στην τελική μας αφορά ακόμα περισσότερο. 

Όλοι θυμόμαστε το βάπτισμα του πυρός σε αυτή τη φάση της αμφισβήτησης της εξωτερικής μας εικόνας. Ξεκίνησε με εκείνο το άβολο χνούδι στο άνω χείλος και τα σπυράκια που μαρτυρούσαν ότι γίνεται κάποιο πάρτυ ορμονών στα σωθικά μας. Όλοι μας έλεγαν ότι είναι παροδικό και σύντομα θα νιώσουμε περήφανοι για την εμφάνισή μας, όμως ποιος έφηβος μπορεί να δείξει υπομονή; 

 

 

Και άντε πες ότι κουτσά στραβά τελείωσε το βάσανο της εφηβικής μετάλλαξης όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μετά τι γίνεται; Αν εξαιρέσουμε το ύψος, άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή, μαθαίνουμε από νωρίς πως ό,τι δεν μας αρέσει παλεύουμε και το φτιάχνουμε στα μέτρα μας. Από γυμναστήρια και τατουατζίδικα, μέχρι κομμωτήρια και μαγαζιά ρούχων είναι πάντα εκεί να για βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αλλά δυστυχώς δεν είναι πάντα όλα τόσο ρόδινα και ακόμα πιο δυστυχώς δεν είναι πάντα θέμα επιλογών.

Σε πολλούς από εμάς η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής εμφανίζεται αρκετά πρόωρα. Δηλαδή αν αρχίσει να σου συμβαίνει όταν έχεις οικογένεια, παιδιά, στρωμένη δουλειά κλπ πάλι βαριά το παίρνεις, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η μέση ηλικία έχει πολύ πιο σοβαρές έγνοιες. Όταν η αραίωση, μπιφτέκι, λιμανάκια, καράφλα, ας τα λέμε όλο και πιο συχνά φωναχτά για να ξορκίσουμε το στίγμα, μας επισκέπτεται δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι. 

 

 

Χωρίς πλούσια μαλλιά πιστεύουμε ότι δεν θα μας κοιτάξει η γυναίκα των ονείρων μας, δεν θα γεμίσουμε το μάτι αυτού που μας παίρνει συνέντευξη για δουλειά και γενικά μπαίνουμε σε μια κατάσταση χαμηλής αυτοεκτίμησης που μοιάζει αδιέξοδη. Οι τρίχες στο μαξιλάρι κάθε πρωί είναι κάτι το φυσιολογικό σε ένα βαθμό, όταν όμως πυκνώνουν (sic) τότε αρχίζει μια διαδικασία η οποία πολλές φορές μοιάζει με τα 5 στάδια του πένθους. Το μυστικό δεν είναι άλλο από το να κάνεις όσο πιο γρήγορο fast forward και να φτάσεις γρήγορα στο 5ο.    

Στην αρχή θα αναρωτηθείς αν ευθύνεται το άγχος ή η διατροφή σου. Ναι, είναι αρκετά πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειδικά σε ό,τι αφορά το άγχος, η κατάσταση είναι τις περισσότερες φορές αναστρέψιμη και η πυκνότητα επιστρέφει στα κανονικά της μετά την καταιγίδα. Από την άλλη η διατροφή επηρεάζει την ταχύτητα της αποψίλωσης. 

 Η αραίωση δεν πτόησε ποτέ κανέναν άντρα σίγουρο για τον εαυτό του

 

Θα πας σε δερματολόγους, θα πάρεις ειδικά σαμπουάν, ίσως και κάποια θεραπεία μαζί με ειδική διατροφή. Το αποτέλεσμα; Είναι πολύ πιθανό να επιβραδύνεις την πορεία της τριχόπτωσης. Rogaine και DHT θα μπουν στην καθημερινότητά σου. Μακροπρόθεσμα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Επιβράδυνση δεν σημαίνει ότι θα δεις και πάλι τα μαλλιά σου να πυκνώνουν. Δίνεις μια άνιση μάχη με τον χρόνο και το μόνο που κάνεις είναι να στέλνεις το ματς στην παράταση, μια παράταση που θα σε βρει εξουθενωμένο.

Ποια είναι η ουσία που ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών

Αν δεν μιλάμε για κάποια αναστρέψιμη ορμονική διαταραχή, αν τα γονίδιά σου λένε ότι κάποτε θα μείνεις καραφλός, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σφίξεις τα δόντια και να το πάρεις απόφαση. Όπως και με εκείνο το ενοχλητικό μουστάκι στην εφηβεία, έτσι και τώρα μια ξυριστική μηχανή είναι αυτή που θα σε λυτρώσει.

 

 

Αν η φύση σου έδωσε λίγα μαλλιά, είναι στο χέρι σου να απαλλαγείς από αυτά από τη στιγμή που δεν μπορείς να έχεις όσα θα επιθυμούσες. Με το που πάρεις όσα μαλλιά σου έχουν απομείνει με την ψιλή ή τα ξυρίσεις, αποκτάς και πάλι έλεγχο στο κεφάλι σου. Στην αρχή θα νιώσεις αμήχανα, αλλά για πολύ λίγο. Θα ακολουθήσει το συναίσθημα της απελευθέρωσης.

Αυτός που θα δεις στον καθρέφτη θα σου μοιάζει άγνωστος. Όπως άγνωστος σου μοιάζει και ο εαυτός σου που κάποτε είχε μαλλιά. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και οι όποιες θεραπείες μπορεί να είναι από ακριβές, μέχρι αναποτελεσματικές. Ξυρίζοντας το κεφάλι σου δεν γυρίζεις πίσω, αλλά κοιτάς το πρόβλημα κατάματα. Ανοίγεις ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπικότητά σου κι έχεις έναν καμβά για να γράψεις τα επόμενα κεφάλαια της ζωής σου.

 

 

Από κει και πέρα ξεκινάει η απομυθοποίηση της τρίχας και μπορείς να αφοσιωθείς σε όλα εκείνα που θα σε κάνουν πραγματικά επιθυμητό στα μάτια μιας γυναίκας, αλλά και σε μια δουλειά. Στην πραγματικότητα μόνο εσύ δίνεις σημασία στα μαλλιά σου και το ξύρισμα θα σε βοηθήσει να το δεις κι εσύ. Τα καθόλου μαλλιά θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου, θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και θα βελτιώσουν έμμεσα στο CV σου. 

Όχι, δεν είναι κάποιο θαυματουργό ξυράφι, είναι απλά η συνειδητοποίηση του ποιος πραγματικά είσαι



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved