associated press Ποια είναι η ουσία που ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών;

Η αραίωση έχει συγκεκριμένη αιτία και πλέον γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Κανείς δεν επιθυμεί ένα καραφλό κεφάλι. Το να μας πέφτουν τα μαλλιά είναι ο νούμερο 1 ανδρικός εφιάλτης και ήδη κάποιοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτόν. Το στρες και η κληρονομικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο, ωστόσο εκείνη η ουσία που ευθύνεται περισσότερο είναι η διϋδροτεστοστερόνη. Μία ουσία που αποτελεί μια πιο τροποποιημένη και πιο ενεργή μορφή τεστοστερόνης. Με λίγα λόγια δεν έχει σημασία το επίπεδο τεστοστερόνης σου αλλά πόση από αυτή τη μετατρέπει το σώμα σου σε διϋδροτεστοστερόνη.

 

 

Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι όσοι άνδρες έχουν καράφλα έχουν υψηλότερα επίπεδα διϋδροτεστοστερόνης. Όσο μειώνεται το επίπεδο της διϋδροτεστοστερόνης, τόσο επιβραδύνεται ο ρυθμός απώλειας μαλλιών. Η διϋδροτεστοστερόνη κάνει τους θύλακες της τρίχας να εξασθενούν, να γίνονται πιο λεπτοί και κοντοί. Και όταν η τρίχα γίνεται λεπτή είναι πιο εύκολο να σπάσει και να πέσει. Ο dr. Zeichner εξηγεί πως υπάρχουν φάρμακα που στοχεύουν στο ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διϋδροτεστοστερόνη. Αυτά τα φάρμακα είναι ικανά να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τρίχας και ένα milligram είναι αρκετό ώστε να μειώσει έως κατά 60% το επίπεδο της διϋδροτεστοστερόνης, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Απώλειας Μαλλιών.

Πώς πραγματικά θα αποφύγεις την σοβαρή καράφλα

Ωστόσο μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Η διϋδροτεστοστερόνη είναι σημαντική γιατί βοηθά στην ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων μέσα στη μήτρα της μητέρας, ευθύνεται για την τριχοφυΐα στο στήθος και παίζει σημαντικό ρόλο στην εφηβεία. Άτιμη αλλά απολύτως απαραίτητη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved