Κανείς άντρας δεν πρέπει να βαριέται στο ίδιο του το σπίτι

Το σπίτι του άντρα είναι ο ναός του και φυσικά ποτέ δεν βαριέται εκεί μέσα.  

Μπορεί να έχεις κάποιες στιγμές βαρεμάρας αλλά αυτό μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Γιατί; Μα είναι απλό. Τότε μόνο καταλαβαίνεις πως δεν έχεις εξαντλήσει όλες εκείνες τις δυνατότητες που μπορεί να σου χαρίσει το σπίτι σου. Μάλλον για να βαριέσαι σημαίνει πως απλά δεν έχεις πάει στα άκρα όλα εκείνα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου και να περάσεις ωραία.

 

 

Βαριέσαι. Και αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι κακό. Είναι βλέπεις και αυτά τα απογεύματα που επιστρέφεις στο σπίτι και απλά ξαπλώνεις στον καναπέ, πατάς το on στο τηλεκοντρόλ και παρακολουθείς με τις ώρες εκπομπές και σήριαλ.

Ναι μάλλον δεν το έχεις ψάξει πολύ με το τι μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορείς να καταπιαστείς, εκτός από τα κοκαλώνεις στην τηλεόραση.

Τι να κάνω όταν βαριέμαι; Δεν θα πιστεύεις πόσα είναι τα πράγματα που μπορείς να κάνεις αν τελικά νιώθεις πως βαριέσαι.

 

 
 

Ο διάσημος καθηγητής αυτοβελτίωσης, συγγραφέας και ομιλητής Γουέην Ντάιερ, υποστήριζε ότι η βαρεμάρα είναι απόρροια της αναβλητικότητας και μπορούμε να σταματήσουμε να βαριόμαστε αν απασχολήσουμε το μυαλό μας με κάτι δημιουργικό. Από εκεί ξεκινάνε όλα βλέπεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάψεις να είσαι αναβλητικός και να συγκεντρωθείς στις δυνατότητες που έχεις.

Yπάρχουν αυτές οι στιγμές που βαριέσαι πραγματικά, αυτή η πλήξη που σου προκαλεί οριακά εκνευρισμό. Δε θες να σπαταλήσεις τον χρόνο σου αλλά δε υπάρχει και κάτι που να θες ξεκάθαρα να κάνεις. Καταγράψαμε κάποια πράγματα και δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις ένα απόγευμα ή μια Κυριακή που βαριέσαι δίχως όρια και μπορεί να σου δώσουμε έμπνευση.

 

  

Κι όμως η αιτία είναι ύπουλη. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από απόσπαση προσοχής βιώνουν μεγάλες ποσότητες βαρεμάρας μέσα στη μέρα τους. Αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι δεν μπαίνουν στην διαδικασία να είναι δημιουργικοί γιατί το αναβάλλουν για κάποια άλλη στιγμή.

Αυτή είναι μια λίστα με πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε φορά που βαριέσαι. Δοκίμασε κάποια από αυτά ή όποια άλλα εσύ θέλεις και θα δεις ότι δεν θα ξαναβαρεθείς ποτέ.

Δες εδώ μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι όταν βαριέσαι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved