Assosiated Press Bromance: Η επιστήμη απαντά γιατί προτιμάμε τον κολλητό από την κοπέλα μας

Τι έχει να πει η επιστήμη που προτιμάμε τη φιλία από τη σχέση μας;

Το να προτιμάς τον κολλητό σου πολλές φορές δεν είναι κάτι που δεν γίνεται. Μπορεί σε πολλές γυναίκες να φαίνεται αδιανόητο να προτιμάμε τους φίλους μας από την ίδια, αλλά αυτό τελικά έχει εξήγηση από την επιστήμη και μάλιστα εξήγηση σωστή.

 

 

Τι ακριβώς όμως είναι τελικά το bromance και γιατί πειράζει τόσο πολύ τις γυναίκες; Είναι δηλαδή τόσο κακό που θέλουμε να περνάμε χρόνο με τους κολλητούς μας;

Τι είναι όμως τελικά το Bromance; Η στενή συναισθηματική σχέση αγάπης και στοργής, που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ετεροφυλόφιλων αντρών.

 

 
 

Σε ελεύθερη απόδοση: Η φιλία με τον κολλητό σου, ο οποίος μπορεί να μην είναι οικογένειά σου με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά εσύ τον αισθάνεσαι ακριβώς έτσι. Φυσικά και θα έκανες οποιαδήποτε θυσία για τον «αδελφό» σου (κι εκείνος για σένα).

Τώρα όμως η επιστήμη έχει αποδείξεις γιατί συμβαίνει όλο αυτό και οι κοπέλες ή οι γυναίκες μας μας κράζουν γιατί δεν τους δίνουμε τόσο σημασία όσο θα θέλανε.

 

 
 

Τι έδειξε όμως ακριβώς αυτή η περιβόητη τελικά έρευνα; Επιστημονική μελέτη που διεξήχθη από τα πανεπιστήμια του Γουίντσεστερ και Μπέντφορντσαϊρ και δημοσιεύτηκε στο Men and Masculinities δείχνει ότι οι άντρες περνούν καλύτερα με τον φίλο ή τους φίλους τους, παρά με τη σύντροφο/σύζυγο τους, αλλά και ότι τείνουν να μοιράζονται μαζί του ή μαζί τους περισσότερα προσωπικά πράγματα απ' ό,τι με τη γυναίκα της ζωής τους.

Αν σε ενδιαφέρει το όλο ζήτημα πρέπει να διαβάσεις περισσότερα εδώ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved