6 διευθύνσεις για να φας καλή πίτσα στην Αθήνα

Πίτσα από πίτσα διαφέρει. Και υπάρχουν τα κατάλληλα μέρη για να την απολαύσεις σωστά. 

Η πίτσα ήταν και θα είναι μία από τις πιο αγαπημένες εξόδους. Μαζευόμαστε με την παρέα μας χαλαρά και απολαμβάνουμε μαζί τις ακαταμάχητες ενώσεις των υλικών. Η αλήθεια είναι όμως πως πίτσα, από πίτσα διαφέρει για αυτό και σκεφτήκαμε μερικά από τα μέρη της Αθήνας, που ξέρουν από καλή πίτσα και που θα έχεις μια απολαυστική εμπειρία. Σίγουρα, τα παρακάτω μαγαζιά κατέχουν την τέχνη της.

 

Mario & Luigi – The Eatalians

Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των μαγαζιών που κάνει την περιοχή -Ηλιούπολη-προορισμό, καθώς είναι γνωστό πως εδώ θα βιώσεις μια απολαυστική εμπειρία. Φημίζεται ανάμεσα στα άλλα για το ζυμάρι της πίτσας που έχει υψηλή υγρασία 70-75%. Κάθε πίτσα έχει τον δικό της «χαρακτήρα» με εκλεκτά προϊόντα. Για παράδειγμα, η victoria είναι μία από τις χαρακτηριστικές προτάσεις με κρέμα παρμεζάνας, τρούφα εποχής, flakes παρμεζάνας 18μηνης ωρίμασης.
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη, 210 9957953

 

 

Napul’é Italian Comfort Food

Ένα από τα εγγυημένα σημεία της πόλης για καλή ναπολιτάνικη πίτσα είναι το Napul’e της Μάγκυ Ταμπακάκυ και του συζύγου της Francesco Ciccio. Οι συνταγές εδώ βασίζονται στην παράδοση μεταφέροντας την αγάπη για τη Νάπολη στο πιάτο. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και όλα ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα. Μια κλασική ναπολιτάνικη πίτσα είναι η marinara με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και ε.π ελαιόλαδο.
Βασ. Κωνσταντίνου 43, Βάρη, 210 9655815

 

 

Cupola

Σε έναν πεζόδρομο του Παγκρατίου, το Cupola προσφέρει μια αυθεντική ιταλική κουζίνα. Τα γεύματα ετοιμάζονται από αγνά υλικά που συνδυάζονται μεταξύ τους αρμονικά. Συνεπώς και η πίτσα εδώ είναι σημείο αναφοράς. Έχει αρκετές επιλογές στον κατάλογο, οπότε θα βρεις σίγουρα κάτι στις προτιμήσεις σου. Μάλιστα, μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό και με τα κρασιά του κατολόγου καθώς η λίστα είναι εκτενής. Η amatriciana είναι μία κλασική επιλογή με σάλτσα τομάτας, καπνιστή pancetta, nduja, mozzarella, pecorino, peperoncino και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 211 4117444

 

 

Granello

Στην καρδιά της Αθήνας, στην Περικλέους, βρίσκεται το Granello. Οι πίτσες είναι σε ναπολιτάνικο στιλ με ζυμάρι 48 ωρών ωρίμασης και φρέσκα υλικά. Στον κατάλογο υπάρχει ποικιλία στις επιλογές, οπότε σίγουρα θα βρεις αυτό που σου αρέσει. Mια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τον κατάλογο είναι η bianca: burrata, σκόρδο, φρέσκος βασιλικός, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
Περικλέους 18, τηλ. 210 3226542

 

 

Alio Neighborhood Pizzeria

Στα βόρεια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι βρίσκουμε το Alio Neighborhood Pizzeria, ουσιαστικά πρόκειται για τη μεταφορά του Alio σε μια street εκδοχή με έμφαση στην πίτσα. Η πιτσαρία φέρει την υπογραφή των Άκη Βαρθαλάμη, Παναγιώτη Λουκάκου και Γιάννη Λουκάκου. Η bolognese είναι μια από τις ιδιαίτερες προτάσεις του καταλόγου: σιγομαγειρεμένη σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά bolognese, μοτσαρέλα fior di latte, μπέικον και κρέμα ρικότα.
Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, 210 6086304

 

 

Ovio

Το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη σίγουρα γνωρίζει από Ιταλία. Oι πίτσες του είναι αέρινες και αφράτες και αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι ότι είναι κάπως μη αναμενόμενες σε σχέση με αυτές που είναι διαδεδομένες στη χώρα μας. Άρα είναι μία καλή επιλογή για να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα τετριμμένα, όπως για παράδειγμα, η asparagi που έχει σπραράγγια, προσούτο, και παρμεζάνα.
Απόλλωνος 4, Αθήνα, 211 4115755

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved