To After Work Drink πρέπει να είναι κομμάτι της δουλειάς

Σημαντικοί λόγοι που αξίζει να περνάς χρόνο με τους συναδέλφους και εκτός γραφείου.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα trends στο going out σήμερα είναι το ποτό μετά τη δουλειά. Θα έχεις προσέξει άλλωστε ότι πάρα πολλά μαγαζιά έχουν προσθέσει και μία επιπλέον επιλογή στο μενού τους, ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Είναι εκείνα τα ιδανικά κοκτέιλ για το απόγευμα μετά τo γραφείο και σε αυτό θα επεκταθούμε εκτενώς σε ένα άλλο άρθρο. Στο συγκεκριμένο, θα εστιάσουμε στο γιατί θα πρέπει στο after work drink να πηγαίνεις μαζί με τους συναδέλφους σου. Εξάλλου, να ξέρεις πως για να μπορέσεις να έχεις καλύτερη επίδοση στη δουλειά σου, το καλό κλίμα είναι προϋπόθεση.

 

Γιατί τα spritz είναι τα ιδανικά after office drinks

Η επαγγελματική στέγη είναι το δεύτερο σπίτι μας και αυτό γιατί περνάμε εκεί τη μισή και παραπάνω ημέρα. Είναι πολύ βασικό να πηγαίνουμε στη δουλειά μας με καλή διάθεση, όχι μόνο για να δουλέψουμε καλά, αλλά για να έχουμε και ψυχολογία. Κανείς δεν θέλει να πηγαίνει στο γραφείο του και να έχει αρνητισμό με τους συναδέλφους του, φτάνει η δουλειά που πρέπει να βγάλει. Ωστόσο, αυτό είναι και κάτι σαν τη ρουλέτα δεν ξέρεις πού θα κάτσει η μπίλια, δηλαδή δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο διπλανός σου, τον οποίο θα πρέπει να ανεχτείς καθώς ο σπιτονοικοκύρης σε περιμένει καρτερικά κάθε τέλος του μήνα. Για αυτό αξίζει μία προσπάθεια.

Κοίτα, δεν θα σου πω να κάνεις εκπτώσεις, ούτε να μείνεις κάπου που δεν σε ικανοποιεί, όμως αξίζει να προσπαθήσεις να έχεις μία καλή σχέση με τους συναδέλφους σου, για να μπορείς στο τέλος της ημέρας να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Ένα after work drink θα βοηθήσει σε αυτό, αφού θα μπορέσεις να τους γνωρίσεις σε ένα άλλο πλαίσιο, ανθρώπινο και εκτός δουλειάς. Θα μπορέσεις να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης τους και έτσι να καταλάβεις καλύτερα τον τρόπο που συμπεριφέρονται, όπως και εκείνοι το δικό σου και άρα να προλάβεις μελλοντικές παρεξηγήσεις. Επίσης, μετά από μία διαφωνία στο γραφείο που λογικό είναι συμβεί, μπορείτε να τη λύσετε με ένα ποτάκι μετά τη δουλειά. Βέβαια, μπορείς απλά να βγεις με έναν συνάδελφο, γιατί σου αρέσει η παρέα του και έτσι να ενισχυθεί το bonding.

9 κοινοί μύθοι που δεν ισχύουν για τις δουλειές

Θα ξέρεις άλλωστε πως οι μεγάλες εταιρείες διοργανώνουν συχνά δράσεις για το προσωπικό τους, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως οι καλές σχέσεις των συναδέλφων είναι εξίσου σημαντικές με τον επαγγελματισμό. Εξάλλου, όσα χρήματα και να παίρνει κάποιος από μία δουλειά, αν το κλίμα δεν είναι καλό δεν πρόκειται να μείνει για μεγάλο διάστημα. Για αυτό πριν κλείσεις μία πόρτα, πήγαινε για ένα ποτάκι να τσεκάρεις μήπως κάτι φτιάχνεται.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved