Πέντε μπαρ για να βγεις σήμερα στα Πετράλωνα

Μία γειτονιά από τα παλιά από εκείνες που έχουν κρατήσει με τα χρόνια και που μετατρέπεται ξανά σε πιάτσα.

1 SHARES

Μία γειτονιά από εκείνες από μία άλλη εποχή,  που έχουν κρατήσει με τα χρόνια, παρότι έχασαν κάτι από τη γοητεία τους. Οι παλιοί ξέρουν για τα Πετράλωνα και οι νεότεροι μετά από ένα μεγάλο χρονικό κενό τη μαθαίνουν. Είναι η περιοχή εκείνη που ανεβαίνει σταδιακά και μετατρέπεται ξανά σε πιάτσα. Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις για να πας για το ποτάκι σου. Σε επόμενη λίστα θα μιλήσουμε για φαγητό και το πού θα πας να βρεις αυθεντικό φαγητό στα Πετράλωνα. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή μπαρ των Πετραλώνων αυτή τη στιγμή.


1. Line

Ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου είναι στα Πετράλωνα και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Τρία από τα πιο δυνατά ονόματα στο μπαρ ένωσαν τις δυνάμεις τους -Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης και Δημήτρης Νταφόπουλος- και δημιουργήσαν αυτό το industrial μέρος. Από τα ποτά μέχρι το φαγητό, αυτά που θα βρεις εδώ είναι καλά μελετημένα και προσεγμένα πριν φτάσουν στο τραπέζι σου. Η λειτουργία του μαγαζιού βασίζεται στην κυκλική οικονομία. Ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να γνωρίσεις και να πας για επισκέψη.
 Αγαθοδαίμονος 37, τηλ. 211 7507185

2. Upopa Epops

Ένα από τα μέρη που έχουν αγαπηθεί από όλη την Αθήνα και έχει να κάνει με το μέρος και με την πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, όπως και να ‘χει ο «Τσαλαπετινός» είναι από εκείνα τα μπαρ που έχουν κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων. Είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν πάει ακόμη και αυτό έχει να κάνει και με την πολύ καλή λίστα με τα ποτά και τα κοκτέιλ που παρέχει πέρα από την ωραία ατμόσφαιρα.
Αλκμήνης 7, τηλ. 212 1055214

3. Κύριος Χου

Ο κύριος Χου εδώ και μια δεκαετία έχει έρθει για να μείνει και ποιος δεν έχει επισκεφθεί τον μυστηριώδη κύριο Χου έστω μία φορά; Είναι προορισμός από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα βρεις από καλό brunch μέχρι ωραίο κατάλογο με ποτά. Στην αυλή του «Κύριου Χου» γίνονται οι ωραιότερες συζητήσεις και αυτό γιατί έχει το πιο χαλαρό πλαίσιο.
Υπεριωνος 1, τηλ. 210 3423972

4. Λόλα Μπαρ

Ένα από τα ωραιότερα καφέ μπαρ στη γειτονιά των Κάτω Πετραλώνων, η Λόλα είναι κλασικό στέκι για όσους μένουν εκεί κοντά και θα ακούσεις και ωραία μουσική και θα παίξεις πινγκ-πονγκ στο υπόγειο. Απλώνεται στον πεζόδρομο μπροστά από το μαγαζί και θα βρεις την ησυχία που ψάχνεις τις πρωινές ώρες. Από καφέ και brunch μέχρι cocktails και πίτσα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις για μια χαλαρή έξοδο στα Πετράλωνα.
Κειριαδών 11, τηλ. 213 0159902

5. Κλουβί

Είναι προορισμός που μπορείς να πας από το πρωί για καφέ και να φύγεις το βράδυ έχοντας ποτάκια. Το Κλουβί είναι σταθερή αξία στα Πετράλωνα, καθώς είναι στην πιάτσα από το 2009 και έγινε από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής με τις παρέες να ανοίγουν τις καρδιές τους σε μία μπάρα βγαλμένη από τα 70s.

Δημοφώντος 57, τηλ. 210 3479998

1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved