Όταν το σωστό ρούμι μιλάει τα άλλα ποτά σιωπούν

Τα καλύτερα μπουκάλια που θα ζήλευαν και οι πιο αδίστακτοι πειρατές.

Το ρούμι είναι το ποτό που πίνουμε με τους κουβάδες στα μπαράκια το καλοκαίρι. Γιατί όμως να μην έχουμε και γνώσεις πάνω σε αυτό αφού το προτιμάμε που το προτιμάμε; Και βασικά γιατί να το πίνουμε σαν ερασιτέχνες μόνο το καλοκαίρι; Το ρούμι είναι ένα ποτό για όλες τις εποχές. Οι πειρατές κάτι πρέπει να ξέρανε...

 

 
 

Στο μυαλό μας το ρούμι το έχουμε συνδέσει με πειρατές, με καράβια που μεταφέρουν βαρέλια, με cocktail που τα πίνεις από καρύδες και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα.

Τι είναι αυτή η μέθοδος solera που ακούς συνέχεια στο ρούμι;

Το ρούμι είναι ποτό αστικό και μάλιστα σοβαρό. Πίνεται στις πόλεις αιώνες τώρα.

Η αλήθεια είναι αυτό είναι το ρούμι απλά είναι ακόμα περισσότερα πράγματα που κάνουν αυτό το απόσταγμα να είναι τόσο αρωματικό, τόσο ιδιαίτερο και τόσο ξεχωριστό που σε κάθε του γουλιά είναι σα να σε μεταφέρει στο μέρος που αποστάχθηκε.

 

 
 

Το ρούμι είναι ιστορία ολόκληρη κι οφείλει ο κάθε άντρας να γνωρίζει γι' αυτό. Το απόσταγμα της διαδικασίας περνάει από βαρέλια κάθε λογής και έτσι παίρνει το χρώμα του, εγώ παράγεται από ζάχαρη, είτε μελάσσα είτε ζαχαροκάλαμα. 

Τι συμβαίνει όταν το Old Fashioned γίνεται με ρούμι;

Η παραγωγή του ξεκίνησε και συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Καραϊβική και την Λατινική Αμερική αλλά παράγεται επίσης και σε άλλες χώρες. Είτε το πιεις σκέτο, είτε με πάγο, είτε σε cocktail το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για το πιο σέξι απόσταγμα και σε αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Τα παρακάτω μπουκάλια ρούμι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πιείς το καλοκαίρι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved