pexels Τα 5 «βρόμικα» μυστικά που δεν σου αποκαλύπτει ποτέ ένας σερβιτόρος

Τα γνωρίζουν αλλά δεν πρόκειται να τα παραδεχτούν ποτέ. Τι πρέπει να ξέρεις;

Συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Υπάρχουν μυστικά του επαγγέλματος που ποτέ δεν βγαίνουν προς τα έξω. «Βρόμικα» μυστικά που αν αποκαλυφθούν είναι ικανά να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Μία «ομερτά» που τους βολεύει όλους. Εκτός από το αγοραστικό κοινό. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με ορισμένα εστιατόρια. Υπάρχουν πράγματα που ποτέ δεν τα γνωρίζουμε εμείς οι πελάτες και οι σερβιτόροι ποτέ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα αποκαλύψουν. Μάλιστα αυτά συμβαίνουν και στις... καλύτερες οικογένειες, οπότε αν το εστιατόριο είναι ακριβό δε σημαίνει αυτομάτως που όλα είναι τέλεια.

Παρακάτω θα μάθεις τα 5 «βρόμικα» μυστικά που δεν σου αποκαλύπτει ποτέ ένας σερβιτόρος.

 

 

Το πιάτο ημέρας δεν είναι πάντα καλή επιλογή

Το καλό σενάριο είναι εκείνο που θέλει τον chef να έχει βρει στην αγορά ένα καλό εποχιακό προϊόν και σκέφτηκαν να το πλασάρουν ως πιάτο ημέρας. Μία δοκιμή δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Το κακό σενάριο είναι να έχουν βρει μία μεγάλη ποσότητα ξεχασμένη στα ψυγεία του εστιατορίου και να σκέφτηκαν να στο πλασάρουν ως μία καλή επιλογή. Μία τέτοια δοκιμή ίσως να πειράξει τους πάντες.

Μήπως τρως από τα έτοιμα;

Για την εξυπηρέτησή μας τα πάντα κυκλοφορούν έτοιμα. Μάλιστα λύνουν και τα χέρια των chef. Σαλάτες προκαθορισμένες, πατάτες προτηγανισμένες, τυροκαυτερές, ντολμαδάκια και αυγά σε σκόνη. Με την προσθήκη ελάχιστων υλικών μεταμορφώνονται σε πιάτα που θα ζήλευε κάθε chef και θα έπειθαν κάθε πελάτη.

4 σάντουιτς για πρωινό ώστε να ξεκινήσει καλά η μέρα

Δοκιμάζει από το φαγητό σου

Συχνά οι σερβιτόροι δεν αντέχουν να περιμένουν να σχολάσουν για να φάνε και τσιμπολογάνε από τα πιάτα της κουζίνας πριν φτάσουν στο τραπέζι μας. Πολλές φορές χρησιμοποιούν τα χέρια τους ενώ άλλες φορές ένα πιρούνι που το χρησιμοποιούν σε κάθε πιάτο. Εκτός από αηδιαστικό είναι και επικίνδυνο για την υγεία μας.

 

 

Όταν πέφτει το φαγητό στο πάτωμα

Λάθη και ατυχήματα συμβαίνουν. Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια είναι συχνό φαινόμενο να πέσει η μπριζόλα στο πάτωμα. Από το να σπαταλήσουν μία μπριζόλα και να χάσουν χρόνο, προτιμούν να τη σερβίρου. Ελπίζουμε να είσαι τυχερός και να μην κολλήσεις τίποτα.

Είναι τα τηγανητά αβγά το αθάνατο γευστικό όνειρο κάθε άντρα;

Όχι άλλη ζάχαρη

Ακόμη και στη πιο υγιεινή πίτσα μιας αξιοσέβαστης αλυσίδας, θα βρεις ζάχαρη στη ζύμη της. Την κάνει πιο ελκυστική και εθιστική. Αν θέλεις να προσέχεις τον εαυτό σου και τη σιλουέτα σου, τότε οφείλεις να ελαττώσεις το φαγητό απ έξω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved