Pexels Καρμπονάρα: Το εργένικο πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Για τους μακαρονάδες κάθε μέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας.

Είναι η πιο τίμια λύση για το εργένικο σπίτι. Το τέλειο πιάτο για να φας με τους φίλους ή το κορίτσι. Η καρμπονάρα είναι εύκολη, νόστιμη και, κυρίως, γρήγορη. Αυτό είναι όμως μόνο μία όψη του νομίσματος. Γιατί την καλή την καρμπονάρα πρέπει να την αισθάνεσαι πραγματικά μέσα σου για να την φτιάξεις. Δεν θέλει αλόγιστο σκόρπισμα σκόρδου ή αβγού, πρέπει να έχεις επίγνωση της ποσότητας και τον μακαρονιών που θα χρησιμοποιήσεις. 

 

 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Καρμπονάρας λοιπόν θυμόμαστε και (κυρίως) υποκλινόμαστε, στο απόλυτο πιάτο ζυμαρικών που όσες πολλές φορές και αν το δοκιμάσουμε, δεν θα χάσουμε ποτέ την όρεξη να το καταναλώσουμε ξανά και ξανά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή είναι κάτι σαν την κλισεδιά του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό που λέμε «οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα», το ίδιο συμβαίνει και την Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας. Για τους αυθεντικούς μακαρονάδες, κάθε μέρα είναι για καρμπονάρα.

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

750γρ. σπαγγέτι 
250γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
350γρ. κρέμα γάλακτος
6 κρόκους αβγού
3 σκελίδες σκόρδο
70ml λευκό κρασί
140γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

spaghetti carbonara

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα.
2. Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτεις το σκόρδο και το μπέικον. Τα αφήνεις μέχρι να σοταριστούν ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
3. Βράζεις την pasta σε 1 λίτρο νερό με 20γρ. αλάτι για 8 λεπτά και στραγγίζεις.
4. Βάζεις την pasta στο τηγάνι με το μπέικον και το σκόρδο και ανακατεύεις. Προσθέτεις το μείγμα κρέμας γάλακτος και αβγών, το βγάζεις από την φωτιά και ανακατεύεις πάλι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved