Έρευνα: Αυτό το πιάτο θα σου διώξει σίγουρα την κατάθλιψη

Το έχεις μέσα στην κουζίνα σου και δεν το ξέρεις.

Τουλάχιστον ένας στους τρεις ασθενείς με μείζονα κατάθλιψη δεν βλέπουν βελτίωση με τα σημερινά αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία έχουν το επιπλέον μειονέκτημα ότι χρειάζονται ημέρες ή εβδομάδες για να δράσουν.

Τα μανιτάρια είναι διάσημα για τα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία. Σύμφωνα, μάλιστα, με νέα έρευνα επιστημόνων από το Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Pennsylvania που δημοσιεύθηκε στο Journal of Affective Disorders, όχι μόνο μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και πρόωρου θανάτου, αλλά ωφελούν και την ψυχική υγεία ενός ατόμου.

 

 

Τα καταθλιπτικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης και του άγχους, βελτιώθηκαν αρκετά και υπήρξε ύφεση των συμπτωμάτων σε περισσότερο από το 32% των συμμετεχόντων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαχείριση ή τη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης βελτιώνοντας τη διατροφή τους.

 

 
 

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα σχετικά με τη διατροφή και την ψυχική υγεία από περισσότερους από 24.000 ενήλικες στις ΗΠΑ μεταξύ 2005 και 2016, διαπιστώνοντας ότι όσοι έτρωγαν μανιτάρια είχαν λιγότερες πιθανότητες κατάθλιψης.

 

 
 

Τα μανιτάρια περιέχουν εργοθειονίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από την βλάβη των κυττάρων και των ιστών στο σώμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποτροπή διάφορων ψυχικών ασθενειών, όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή και η κατάθλιψη.

Δες εδώ γιατί πρέπει να τρώμε πιο πολλά μανιτάρια:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved