Έρευνα: Αν είσαι λάτρης του καφέ θα έχεις πάντα υγιές συκώτι

Κι όμως, είναι το μόνο ρόφημα που μπορεί να σου κάνει καλό, μέχρι και στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, ο καφές κάνει καλό στο συκώτι. Οι ερευνητές επιβεβαιώνουν πως αν πίνεις μεγάλες ποσότητες καφέ, μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα των ενζύμων που δείχνουν ζημιά στο συκώτι, και ακόμα και ο ντεκαφεϊνέ καφές μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα.

 

 

Τελικά πόσο καλό κάνει ο καφές στην υγεία μας; Το σίγουρο είναι πως οι έρευνες σχετικά με τις επιδράσεις του είναι συνεχείς, με άλλη μια θετική επίδραση να αναδεικνύεται από τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα.

 

 
 

Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο BMC Public Health, όσον αφορά την υγεία του ήπατος, η απάντηση είναι θετική, καθώς η συχνή κατανάλωση καφέ, ακόμα και χωρίς περιεκτικότητα σε καφεϊνη, μας προστατεύει από την εμφάνιση της χρόνιας ηπατικής νόσου και της μη αλκοολικής λιπώδης νόσου του ήπατος, ενώ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε νόσο του ήπατος.

 

 
 

Η έρευνα ήταν στην πραγματικότητα διορατική για την συνολική υγεία των Αμερικανών που έκανα ιατρικά τεστ και συνεντεύξεις.

Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι άνθρωποι που κατανάλωσαν 3 ή περισσότερα ποτήρια καφέ κάθε μέρα, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ενζύμων που δείχνουν κάποια βλάβη στο συκώτι, από αυτούς που δεν κατανάλωσαν καφέ.

πηγή

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε η πολύτιμη αυτή έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved