5 tips για να κάνεις νοστιμότερα τα μπέργκερ που φτιάχνεις στο σπίτι

Τώρα με την καραντίνα, καιρός να πειραματιστείς.

Θες να κάνεις τα μπέργκερ που φτιάχνεις στο σπίτι ακόμη πιο νόστιμα; Αν ναι, ιδού η γνώμη ενός ειδικού. 

«Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από την πρώτη ύλη. Η αλήθεια είναι πως ένα καλό μπέργκερ δεν χρειάζεται πολλά, αλλά χωρίς πρώτη ύλη κάνεις μία τρύπα στο νερό πριν καλά-καλά ξεκινήσεις. Η πρώτη ύλη θα μας φέρει και το ανάλογο, καλό κ ποιοτικό αποτέλεσμα, που θα κάνει το μπέργκερ να ξεχωρίσει σε γεύση. Οπότε φρόντισε το μοσχάρι σου να είσαι α’ ποιότητας».

«Το σύνηθες λάθος είναι τα πολλά υπερβολικά στοιχεία που εντοπίζει κανείς μέσα στον κιμά. Ένα καλό μπιφτέκι δεν χρειάζεται πολλά διότι αλλοιώνει την γεύση και, πιστέψτε με, στην περίπτωση αυτή θέλεις σίγουρα να γευτείς το καλό κρέας που έχεις επιλέξει.  Να μία καλή συνταγή που θα απογειώσει κάθε ουρανίσκο. Σε 500 γρ. κιμά θα χρειαστείτε:
20γρ. κέτσαπ
20γρ. μουστάρδα
1 αβγό
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο τρίμμα από φρυγανιά»

«Τα καλοψημένα μπιφτέκια και γενικά η έννοια «καλοψημένο», είναι ό,τι πάει στραβά με το φαγητό εκεί έξω. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να το ψήνουν πολύ με αποτέλεσμα να χάνει τα υγρά του και να στεγνώνει ο κιμάς.  Διπλό σταύρωμα στη σχάρα και μέτριο ψήσιμο (ή μέτριο προς καλοψημένο) είναι το βέλτιστο για να μην χάσει τόσο τα υγρά, όσο και τα σημαντικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην γεύση του».

 

 

«Ποιος λέει ότι το στήσιμο δεν παίζει ρόλο; Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.  Στο στήσιμο ενός μπέργκερ, φροντίζουμε στο κάτω ψωμάκι να βάζουμε πρώτα το μαρούλι μας και στη συνέχεια την ντομάτα, το μπιφτέκι ή όποιο άλλο υλικό θέλουμε. Με αυτό τον τρόπο σιγουρεύουμε ότι το ψωμάκι δεν θα «μουσκέψει» από τα υγρά του κρέατος και της ντομάτας. Η σως ή σάλτσα, τοποθετείται πάντα στο πάνω ψωμάκι για να υπάρχει άμεση επαφή με όλα τα υλικά».

«Δεν υπάρχουν «πρέπει» ωστόσο. Οι συνδυασμοί και η φαντασία μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για να γίνουν κορυφαία αποτελέσματα. Γι’ αυτό βάλτε αγάπη σε ό,τι κάνετε και φροντίστε να διαλέγετε τα υλικά σας με προσοχή. Τα λάθη πρέπει να γίνουν γιατί διαφορετικά δεν θα ανακαλύψετε καινούργια γευστικά ταξίδια. Και αυτό, είναι το παν σε κάθε πιάτο, είτε αυτό προέρχεται από υψηλή γαστρονομία, είτε όχι».

 

33111445 1056156771202636 1673504655079899136 n

  

Ο Βασίλης Παναγόπουλος είναι ο executive chef του Pomergranate Hotel και του εστιατορίου Ποσειδών. 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved