Η μπίρα που είναι απαγορευμένη σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ

Όχι, δεν έχει κάποιο «περίεργο» συστατικό, ο λόγος που δεν μπορεί να πωληθεί είναι μάλλον ιστορικός και κρατάει από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Όταν έληξε η ποτοαπαγόρευση στην Αμερική το 1933, πολλοί από τους κανόνες της ξέμειναν σε πολιτειακό ή κομητειακό επίπεδο. Σε κάποιες περιοχές απαγορεύεται ακόμα η απόσταξη αλκοολούχων ποτών και σε κάποιες άλλες ακόμα και η πώληση και πρέπει να πάει κάποιος στη διπλανή κομητεία για μια εξάδα. Λέμε εξάδα γιατί σε κάποιες πολιτείες ακόμα και η μπύρα έχει κανόνες που ισχύουν από τότε και βάζουν εμπόδια στη διάθεση της νέας μπύρας Samuel Adams Utopia.

 

 

Σε 15 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ η μπύρα πρέπει να έχει το πολύ 5% αλκοόλ, αυτό σημαίνει ότι οι πιο δυνατές μπύρες είναι παράνομες και η νέα Utopia είναι πολύ δυνατή. Με 28% περιεκτικότητα σε αλκοόλ ξεπερνά την περιεκτικότητα των κρασιών και υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία μπυροποσίας.

 

 

Τα λαμπρά μυαλά της Samuel Adams που βρίσκονται πίσω από τη Utopia θέλησαν να διατηρήσουν τα ευκολόπιοτα χαρακτηριστικά της μπύρας με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ και γι’αυτό επιστράτευσαν έναν τόνο κεράσια. Αυτά προστέθηκαν κατά το τελευταίο στάδιο της παραγωγής μετά τη ζύμωση και πριν την εμφιάλωση. Το αποτέλεσμα είναι η μπύρα να έχει ένα γλυκό και φρουτώδες προφίλ, το οποίο μένει ανεπηρέαστο από τους υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς.

 

 

Η Utopia μπορεί να είναι απαγορευμένη σε 15 πολιτείες, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να ταξιδεύει στο διάστημα. Η δυνατή μπύρα είναι υποστηρικτής του Inspiration4, της πρώτης αμιγώς πολιτικής διαστημικής αποστολής στο διάστημα της SpaceX. Κατάφερε να συγκεντρώσει 100.000$ για τον Jared Isaacman ο οποίος έθεσε στόχο τα 200.000.000$ για την πραγματοποίηση της πτήσης. 

 

 

Έτσι για την ιστορία, οι 15 πολιτείες που δεν μπορείτε να πιείτε την εν λόγω μπύρα, και οποιαδήποτε άλλη μπύρα με πάνω από 5% αλκοόλ είναι οι  Alabama, Arkansas, Georgia, Idaho, Missouri, Mississippi, Montana, New Hampshire, North Carolina, Oklahoma, Oregon, South Carolina, Utah, Vermont και West Virginia. Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια ομοσπονδιακά προβλήματα και ασχολούμαστε μόνο με το καλαμάκι/σουβλάκι.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved