Πότε θα ποινικοποιηθεί επιτέλους το κοντομάνικο πουκάμισο;

Όταν κάνει κρύο φοράμε μακρυμάνικα ρούχα και όταν κάνει ζέστη κοντομάνικα, με μία και μοναδική εξαίρεση.

Τι είναι τα ρούχα μας; Είναι κάτι σαν το φαγητό, μια βιολογική ανάγκη η οποία ωστόσο έχει περάσει μέσα από το φίλτρο του ανθρώπινου πολιτισμού και έχει αναχθεί σε μια αισθητική αξία. Κάθε κομμάτι ρούχου που φοράμε πάνω μας, ακόμα και η ζακέτα την οποία κράδαινε απειλητικά η μάνα μας σαν μία ύστατη προσπάθεια άρνησης της διαφαινόμενης ενηλικίωσής μας, είναι προϊόν αυτής της διαλεκτικής σχέσης χρηστικότητας και αισθητικής, ίσως και εξουσίας.

Ο καλύτερος οδηγός για να σηκώσεις τα μανίκια, του μακρυμάνικου φυσικά, πουκαμίσου σου

O λόγος για τον οποίο υπάρχουν ακόμα τα κοντομάνικα πουκάμισα δεν έχει συζητηθεί αρκετά, εκτός ίσως από τον αναχρονισμό κάποιων μεγαλύτερων σε ηλικία ή συντηρητικών που νομίζουν ότι αν ντύνονται σαν τον παππού τους υπερασπίζονται κάποιες παραδοσιακές αξίες. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον το αντίθετο καταφέρνουν γιατί μόνο γέλιο προκαλούν, αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε τον κοινωνικό μηχανισμό πίσω από το κοντομάνικο πουκάμισο.

 

 

Αν θέλουμε να φτιάξουμε έναν ανθρωπότυπο για τον τύπο που φοράει κοντομάμανικο πουκάμισο είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε σε έναν τύπο που είναι κάτι ανάμεσα στον Μάικλ Ντάγκλας στο Falling Down, οδηγού ΚΤΕΛ και κάποιον αγροτοσυνδικαλιστή που βγάζει λόγο για τη (μη) εκτροπή του Αχελώου. Σίγουρα όχι και πολύ γοητευτικά αντρικά πρότυπα και τα τρία, ειδικά αν σκεφτούμε πόσο φοβερός ήταν ο ίδιος ο Ντάγκλας με καλύτερα ρούχα στο Wall Street. 

4 συμβουλές για το αντρικό καλοκαιρινό στυλ 

Για κάποιους άντρες το κοντομάνικο πουκάμισο είναι υποχρεωτικό, είναι κομμάτι στολής εργασίας του θερινούς μήνες, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, τραπεζικοί κλπ βασανίζονται ακόμα από το πιο άβολο ρούχο που έχει κληθεί ποτέ ένας άντρας να βάλει. Αν ένα καλοκαιρινό ρούχο πρέπει να κάνει λίγο πιο υποφερτή τη θερμοκρασία, το κοντομάνικο πουκάμισο αποτυγχάνει παταγωδώς. 

Ο γιακάς που τρίβεται στον λαιμό λερώνεται αμέσως και το ύφασμα του πουκαμίσου δεν είναι και το πιο δροσερό που υπάρχει. Αν ιδρώσεις, που θα ιδρώσεις, η απορρόφηση και εξάτμιση του ιδρώτα είναι μια τραγωδία μπροστά στις δυνατότητες ενός πικέ πόλο, το οποίο είναι και η ιδανική κατάσταση για μια ελαφρά formal καλοκαιρινή περίσταση. 

Τα φαρδιά μανίκια των κοντομάνικων πουκαμίσων δεν κολακεύουν κανέναν σωματότυπο μια μια φωτό των Ντεβίτο και Σβαρτσενέγκερ στην ταινία που υποδύονται τους διδύμους θα πείσει τους πάντες. Ο μοναδικός σκοπός που υπηρετούν τα φαρδιά μανίκια είναι η θέαση της μασχάλης αυτού που το φοράει ενώ κρατά τη χειρολαβή σε κάποιο ΜΜΜ, δηλαδή εκεί ακριβώς που δεν θες σε καμία περίπτωση να δεις μια μασχάλη.

 

 

Από την άλλη θα πει κάποιος ότι υπάρχουν και τα πιο χαλαρά κοντομάνικα πουκάμισα, τα χαβανέζικα, αυτά με τα λουλούδια, τις μπουκαμβίλιες, τους βελοσιράπτορες και τους ανανάδες. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το τελευταίο είναι το συνθηματικό των swingers και αν δεν είσαι τέτοιος θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν παραθερίζεις και σε πλησιάζει κόσμος. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτά τα πουκάμισα δεν είναι ούτε αστεία, ούτε χαλαρά, ούτε χαριτωμένα. Αν είσαι 18 χρονών στην Πάρο δικαιολογείσαι, έτσι κι αλλιώς μάλλον δεν θα θυμάσαι σε λίγα χρόνια τι φορούσες εκεί, ίσως και να μην το φορούσες και πάρα πολύ ώρα.

Για όλες τις άλλες ηλικίες είναι σημάδια μιας μορφής κρίσης μέσης ηλικίας και αν είναι να την πάθεις, ας την πάθεις στα 50 που θα έχεις και λεφτά για να το συνοδεύσεις με ένα κίτρινο ή κόκκινο κάμπριο, όχι πιο νέος με μοναδικό στοιχείο της κρίσης αυτής το πουκάμισο. Σήκωσε τα μανίκια σε ένα κανονικό πουκάμισο που είναι και πιο στιλάτο καλύτερα.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved