Μήπως είσαι εξαρτημένος από το πορνό και δεν το ξέρεις;

Μερικά αντικειμενικά συμπεράσματα για να μην μπερδευόμαστε.

Μπορεί να νομίζεις ως έχεις εξάρτηση στο πορνό αλλά τελικά να μην έχεις, φυσικά συμβαίνει και το αντίθετο. Πόσο συχνά βλέπεις; Πόσο πολύ σε επηρεάζει στο κανονικό σεξ; Κάνεις κανονικό σεξ ή μήπως όχι; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και πρέπει να απαντηθούν αν θέλεις να μάθεις αν είσαι κολλημένος με το πορνό. Και κάτι ακόμη φυσικά...

 

 
Πόσο συχνά βλέπεις πορνό και τι ακριβώς παρακολουθείς; Μην απαντήσεις, το γνωρίζουμε ήδη. Θα θεωρούσες πως αυτό είναι κάτι υγιές ή το κάνεις σχεδόν καταναγκαστικά;

83χρονος ιερέας πέταξε τα ράσα για να γίνει πρωταγωνιστής σε πορνό

Το να βλέπεις καμιά τσόντα πού και πού έχει γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ωστόσο μια έρευνα αποδεικνύει πως δεν υπάρχει μόνο μια κατηγορία θεατών, αλλά τρεις διαφορετικές ομάδες.

Η έρευνα μας δείχνει ποιοι είναι οι πραγματικά εξαρτημένοι στο πορνό και τι πρέπει να κάνουν για να το ξεπεράσουν. Δεν είναι εύκολο σίγουρα αλλά όμως γίνεται αν έχεις θέληση.

 

 
 

Η μελέτη Καναδών ερευνητών δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine και σε αυτή συμμετείχαν 830 εθελοντές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα διαδικτυακό τεστ για την online πορνογραφία, την σεξουαλική ευεξία και τις ερωτικές σχέσεις τους.

Οι απαντήσεις τους ήταν τα κριτήρια με βάση τα οποία οι επιστήμονες θα τους ταξινομούσαν στις ομάδες, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσαν και ειδικά τεστ με σκοπό να κατανοήσουν αν η παρακολούθηση πορνό γίνεται για ψυχαγωγικούς λόγους ή εξαιτίας ψυχολογικού/συναισθηματικού στρες ή ακόμη και από ψυχαναγκασμό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved