Γιατί δεν μιλάς ποτέ με την κοπέλα σου για τα προβλήματα στο κρεβάτι;

Υπάρχει λόγος κι εξηγείται επιστημονικά.

Οι μικρές, καθημερινές «διαμάχες» είναι αναπόφευκτες σε μία σχέση. Από τα χρήματα που χρειάζονται για τις καθημερινές ανάγκες μέχρι τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών κι από τις δουλειές του σπιτιού μέχρι τις δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο, ένα ζευγάρι έχει πολλές αφορμές να διαφωνεί.

 

 
 

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που μιλούν ανοιχτά για τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πιο ικανοποιημένα από τις σχέσεις τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να έχουν μια όχι και τόσο ευχάριστη σεξουαλική ζωή από το να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κουβέντα.

 

 
 

Γιατί λοιπόν είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που φοβούνται να επικοινωνήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες στον σύντροφό τους;

Πώς το TikTok άλλαξε τον τρόπο που φροντίζουν οι άντρες τον εαυτό τους

Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει η Καναδή ψυχολόγος Uzha Rehman και οι συνεργάτες της στην πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγαν σχετικά με την επικοινωνιακή σύγκρουση στα ζευγάρια.

 

 
 

Τις περισσότερες φορές, βέβαια, βρίσκει άμεσα λύσεις σε αυτά τα καυγαδάκια. Μέσω της συζήτησης, μάλιστα, τα ζευγάρια καταφέρνουν να κατανοήσουν τις προτιμήσεις ο ένας του άλλου και να επικοινωνούν καλύτερα. Υπάρχει, όμως, ένα αντικείμενο αντιπαράθεσης το οποίο πολλά ζευγάρια αποφεύγουν να συζητήσουν και δεν είναι άλλο από τις διαφορές στο σεξουαλικό κομμάτι.

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved