Γιατί έχεις πιο δυνατή μνήμη όταν κάνεις σεξ;

Έρευνα έδειξε πως το πολύ σεξ κάνει καλό στο μυαλό.

Τα θετικά του σεξ, τόσο στη σχέση σου, όσο και στην υγεία σου φυσικά, έχουν αποτελέσει ουκ ολίγες φορές θέμα συζήτησης. Κι αυτή είναι μία ακόμη από τις πολλές εκείνες φορές που επιβεβαιώνεται το κλισέ «το σεξ κάνει καλό».

Για την ακρίβεια πολύ καλό. Αρκεί να μην ξεχνάς το σπορ και να επιδίδεσαι σε αυτό όσο πιο συχνά μπορείς.

Νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, έδειξε ότι οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη μνήμη.

 

 
 

Συγκεκριμένα, βραχυπρόθεσμη μνήμη, που είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών.

Γιατί μας αρέσει να δαγκώνουμε στο σεξ;

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, οι άνθρωποι με έντονη και συστηματική σεξουαλική δραστηριότητα, είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα λεκτικά test, όπως για παράδειγμα να κατονομάσουν όσα περισσότερα ζώα και πράγματα γίνεται, από ένα γράμμα σε ένα λεπτό, αλλά και σε οπτικά τεστ, όπως να ζωγραφίσουν κάτι που τους έδειξαν.

Γιατί γίνεσαι καλύτερος στο σεξ μετά τα 30;

Εξήγησαν ότι, αυτό πιθανότατα οφείλεται στην έκκριση νευρορμονών, όπως η ντοπαμίνη ή η ωκυτοκίνη, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας. Στην έρευνα συμμετείχαν 73 άτομα ηλικίας μεταξύ 50 και 83 ετών. Οι 37 δήλωσαν ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, οι 26 μια τον μήνα και οι υπόλοιποι 10 δεν έκαναν καθόλου.

 

 
 

Προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Maryland έδειξε ότι, η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθάει και τη μνήμη. Το σεξ αυξάνει την παραγωγή νευρώνων στην περιοχή του εγκεφάλου, που σχηματίζονται οι μακροχρόνιες μνήμες. Το Πανεπιστήμιο Konkuk της Σεούλ συμπλήρωσε ότι, η αύξηση της παραγωγής των νευρώνων, βοηθάει επίσης την αντιμετώπιση του άγχους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved