Τα παράξενα πράγματα που επηρεάζουν την επίδοση σου στο κρεβάτι

Κι όμως μπορεί να μην τα είχες σκεφτεί ποτέ.

Η στυτική δυσλειτουργία συνήθως μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένα οργανικά ή/και ψυχολογικά αίτια, αλλά στην εμφάνισή της μπορεί να παίζουν ρόλο και ορισμένοι απρόσμενοι παράγοντες του τρόπου ζωής.

Γιατί γίνεσαι καλύτερος στο σεξ μετά τα 30;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η πιο συχνή σεξουαλική διαταραχή στους άνδρες. Ορίζεται ως η επίμονη ή υποτροπιάζουσα αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως ταλαιπωρεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια άνδρες, ηλικίας κυρίως άνω των 40 ετών.

 

 
 

Πέρα από τους γνωστούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία όπως η υπέρταση, η παχυσαρκία και το κάπνισμα, υπάρχουν και ορισμένοι ακόμη παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της ή να την επιδεινώσουν. Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι ευρέως γνωστοί, αλλά σίγουρα πρέπει να τους έχουν κατά νου οι άνδρες και οι σύντροφοί τους.

 

 
 

Tα πιθανά αίτιά της είναι πολλά. Συνηθισμένοι παράγοντες που την προκαλούν είναι το στρες και το άγχος, καθώς και προβλήματα υγείας όπως η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης. Η φυσική φθορά της ηλικίας επίσης είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου, ενώ πολλά περιστατικά εκδηλώνονται ως παρενέργεια θεραπειών για ορισμένα νοσήματα, όπως ο καρκίνος του προστάτη. Το κάπνισμα και η παχυσαρκία επίσης μπορεί να την προκαλέσουν



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved