ΙΝΤΙΜΕ Προφανώς και ο Έλληνας θα εμφάνιζε σεξισμό στον πόλεμο

Δεν έχει να κάνει με politically correctness, αλλά με απλή ανθρωπιά.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που καλύπτουν την παγωμάρα με το χιούμορ. Θα πουν μια κουβέντα παραπάνω ακόμα και αν έχει συμβεί κάτι θλιβερό, ωστόσο φροντίζουν να το κάνουν στα επιτρεπτά πάντα όρια. Μέχρι εκεί που φτάνει δηλαδή το χιούμορ σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς να προκαλούν.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία θα έλεγε κανείς ότι οι λέξεις χιούμορ και πλάκα δεν χωράνε στην ίδια πρόταση, ωστόσο από τη στιγμή που και οι πολιορκούμενοι Ουκρανοί βρήκαν ψυχικά αποθέματα να τρολάρουν τους Ρώσους, εμείς δεν έχουμε παρά να σκάσουμε ένα μικρό γελάκι πριν βυθιστούμε ξανά στη θλίψη των όσων γίνονται.

 

 

Στα της Ελλάδος τώρα…

 

Μπερδεύουμε το σεξισμό με τον θαυμασμό

Σαφώς και οι Ουκρανές γυναίκες στα μάτια του Έλληνα (και όχι μόνο) είναι πολύ όμορφες και πραγματικά δεν έχουμε κανένα θέμα με αυτό. Γιατί να έχουμε άλλωστε; Και είναι μεγάλη αλήθεια ότι όποιος πήγε σε συγκεντρώσεις για να διαδηλώσει κατά του πολέμου στην Ουκρανία, είδε πολλές όμορφες παρουσίες μαζεμένες θαυμάζοντας την ομορφιά τους και ύστερα έγινε ένα με τη φωνή υπέρ της πατρίδας τους. Άλλωστε ο στόχος ήταν να φωνάξουν κατά της στρατηγικής των Ρώσων και των επιθέσεων στη γείτονα χώρα τους και όχι να πάνε σε πασαρέλα. Τι όχι;

 Ένας συντάκτης μας πήγε και περιγράφει την εμπειρία του.

 

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί εξυπνάκηδες Έλληνες που πήγαν σε συγκέντρωση κατά του πολέμου και δεν είδαν ένα πονομένο πλήθος να φωνάζει τρεμάμενο για την πατρίδα του αλλά μια μαζική ελπίδα εύκολου dating, λες και μαζεύτηκαν οι γυναίκες στην πλατεία έπειτα από κάλεσμα του Tinder.

«Ευκαιρία να ζητήσω Instagram» είπε ο ένας, «πάμε παρέα στο Σύνταγμα να μιλήσουμε σε Ουκρανές» ο άλλος, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που το πήγαν σε άλλο level στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας εξυπνακίστικα story στο Instagram σεξιστικού περιεχομένου. Γιατί προφανώς και ο Ελληνάρας θα έβρισκε τρόπο να πει την εξυπνάδα του χρησιμοποιώντας τον πόνο του άλλου.

 

story

 

Αρκετοί ενδεχομένως να πουν ότι αυτό έγινε στα όρια της πλάκας ή να αναρωτηθούν «από πότε γίναμε όλοι politically correct;» ωστόσο εδώ δεν μιλάμε για πολιτική ορθότητα που καμιά φορά λειτουργεί σε βάρος της λογικής, αλλά για απλή ανθρωπιά. Το να ανεβάζεις stories για να το παίξεις κάποιος όταν από πίσω χύνεται αίμα απλά για να αποδείξεις ότι είσαι αυτό που σχολίασε ο χρήστης που έκανε repost το παραπάνω story, δείχνεις ότι έχεις έλλειψη συναίσθησης, αποδεικνύοντας το πόσο χοντρόπετσος είσαι. Οι ίδιοι που κάνουν πλάκα με τις γυναίκες από την Ουκρανία άλλωστε, είναι και εκείνοι που όταν θα βρεθούν σε μια δυσάρεστη κατάσταση, όπως το να κηδέψουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο δεν δέχονται μίγα στο σπαθί τους σε περίπτωση βρεθούν υπό πίεση ή αντικείμενο σχολιασμού.

Οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη κατά της ρωσικής εισβολής δεν είναι event πασαρέλας, ακόμα και αν υπάρχουν πολλές όμορφες γυναίκες. Ας θάψουμε έστω και για λίγο το αντρίκελο που έχουμε μέσα μας και να κάνουμε κάτι για τους σωστούς λόγους. Άλλο θαυμασμός και άλλο σεξισμός, ειδικά όταν χύνεται τόσο αίμα.

Μετά από αυτά τα story και τις δηλώσεις των Ελληναράδων, ειλικρινά νιώθω πολύ άσχημα που έχω γελάσει με τον Will Ferrell στην ταινία «Wedding Crushers», όταν πήγαινε ακάλεστος στις κηδείες για να πλαγιάζει με αδύναμες ψυχολογικά γυναίκες οι οποίες θρηνούσαν. Το ξέρω ότι είναι απλά μια ταινία, αλλά βλέποντας τόσο κόσμο να πονάει για τη χώρα του, το να εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του άλλου στην ιδέα και μόνο δεν μου προκαλεί καμία απολύτως διάθεση προς γέλωτα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved