Γιατί οι γυναίκες δεν αισθάνονται το κρύο όταν πρόκειται για νυχτερινή έξοδο;

Κι όμως η επιστήμη απαντάει σε ένα εύλογο ερώτημα.

Γιατί οι γυναίκες δεν κρυώνουν τόσο όταν βγαίνουν τα βράδια; Επιστήμονες έδωσαν την απάντηση. Την είχαμε χρόνια αυτή την απορία η αλήθεια είναι και τώρα επιτέλους η επιστήμη μας έδωσε τα φώτα της. Καλό είναι κάτι τέτοιες απορίες να λύνονται για να μην μας βασανίζουν για πάντα. Οπότε μόνο καλό από την επιστήμη.

Επιστήμονες αποκάλυψαν για ποιον λόγο οι γυναίκες μπορούν να φορούν πιο ελαφριά ρούχα σε μια βραδινή έξοδο και να μην νιώθουν το κρύο. Κι όμως μπορεί να σου ακούγεται κάπως ανόητο αλλά η ερώτηση ταλαιπωρεί χρόνια τώρα πολλούς άνδρες και σίγουρα θα ταλαιπωρεί κι άλλες γενιές μετά από εμάς. Εμείς όμως πλέον θα ξέρουμε την απάντηση.

 

 

Πολλές φορές έχει τύχει, βλέποντας μια παρέα γυναικών σε νυχτερινή έξοδο χωρίς παλτό ή μπουφάν το χειμώνα, να αναρωτηθεί κανείς «πως είναι δυνατόν να μην κρυώνουν;». εμείς τρέμουμε και με το παλτό κι αυτές δεν καταλαβαίνουν και δεν νιώθουν το κρύο όταν πρόκειται να βγουν έξω για ποτό και διασκέδαση. Πως γίνεται όμως αυτό;

 

 
 

Μια ομάδα ερευνητών έκανε μια επιστημονική μελέτη που απαντά στο παραπάνω ερώτημα. Συγκεκριμένα ερεύνησαν το φαινόμενο σε μια μελέτη με τίτλο «Όταν δείχνεις ζεστός σημαίνει ότι δεν κρυώνεις»: Η απόδειξη ότι η αυτο-αντικειμενοποίηση αναστέλλει το αίσθημα του κρύου. Με λίγα λόγια μπρος στα κάλλη τι είναι τα πάθη έτσι; Η παροιμία καταλήγει να είναι εντελώς επιστημονική, αυτό είναι κάτι τρομερό.

 

 
 

Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες ψυχικής υγείας για να περιγράψουν το πως τα άτομα και ιδιαίτερα οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια, βλέπουν το σώμα τους ως εξωτερικοί παρατηρητές με έναν τρόπο που υποβιβάζουν τους εαυτούς τους στη θέση αντικειμένων που περιμένουν να κριθούν και να εκτιμηθούν. Τώρα τα πράγματα όμως γίνονται κάπως περίπλοκα έτσι δεν είναι; Χμ…μάλλον πρέπει να τα απλοποιήσουμε λίγο ακόμη για να τα κατανοήσουμε καλύτερα.

Δες εδώ τι άλλο έδειξε αυτή η έρευνα;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved