Στη Σκωτία πλέον οι άντρες δεν θα «σφυράνε» στις γυναίκες στο δρόμο

Με αυτή την πρωτοποριακή καμπάνια ο σεξισμός πάει περίπατο.

Με πρωτοβουλία των αστυνομικών αρχών της Σκωτίας, κυκλοφόρησε μόλις μία νέα καμπάνια με τίτλο Don’t Be That Guy.  Το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι σίγουρα μία ελπίδα για όλη την κοινωνία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η σεξουαλική βία και ο σεξισμός απέναντι στις γυναίκες. Το βίντεο κυκλοφορεί από χτες σε όλο το ίντερνετ.

Και σίγουρα δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο του ενός φύλου. Ωστόσο, με τις γυναικοκτονίες και τις επιθέσεις εναντίον γυναικών σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο να πληθαίνουν, οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτή την πλευρά του νομίσματος.

 

 

Στο βίντεο βλέπουμε να θίγονται πολλές από τις συμπεριφορές που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι γυναίκες. Μόνο που αυτή τη φορά, οι γυναίκες δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι εκείνοι που διαιωνίζουν όλο αυτό το πράγμα. Κάτι που φυσικά πρέπει να σταματήσει σε όλο τον κόσμο κι όχι μόνο στη Σκωτία.

 

 
 

Ο μισογυνισμός και ο σεξισμός δεν εμφανίζονται στους ανθρώπους από τη μία μέρα στην άλλη. Πολύ περισσότερο καλλιεργούνται για καιρό μέσα μας από την κοινωνία και τον περίγυρό μας.

Όσο η βία και οι επιθέσεις πληθαίνουν, τόσο οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μάθουν στις γυναίκες πώς να προφυλάσσονται καλύτερα. Το θέμα είναι αν θα γίνει κάποια ανάλογη προσπάθεια στην Ελλάδα με κάποια καμπάνια κατά της βίας προς τις γυναίκες, κι αυτό γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

 

 
 

Αυτό, όμως, δεν είναι το πρόβλημα που έχουμε το αντιμετωπίσουμε. Όσο υπάρχουν άντρες που ασκούν σεξουαλική βία ενάντια στις γυναίκες, καμία γυναίκα δεν θα μπορέσει να είναι προστατευμένη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ανεξάρτητα από το φύλο μας. Πρέπει διαρκώς να είμαστε σε επιφυλακή έτσι ώστε να διακρίνουμε την σεξουαλική βία σε όλες της τις μορφές που μπορεί να παρουσιαστούν στην καθημερινότητα μας.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τη φράση: Η σεξουαλική βία ξεκινά πολύ νωρίτερα απ’όσο εσύ νομίζεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved