Αυτό το τραγικό που πας διακοπές μαζί της μήπως βελτιωθεί η σχέση σου

Καμία σχέση δε σώθηκε από μία βόλτα στα σοκάκια. 

Συνηθίζουμε να λέμε ότι το καλοκαίρι είναι όλα καλύτερα, πιο θετικά, πιο αισιόδοξα. Ναι ακόμη και το φετινό καλοκαίρι, μιας χρονιάς που έχει μισηθεί όσο λίγες, μέχρι φυσικά την επόμενη (απαισιόδοξο), προσπαθούμε να είμαστε λίγο πιο χαμογελαστοί και πρόθυμοι να κάνουμε πράγματα μπας και σώσουμε την παρτίδα στην παράταση (δε σώζεται αλλά δε χάνουμε την ελπίδα μας). Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, της υπερβολικής σου αισιοδοξίας που τόσο έχεις ανάγκη να νιώσεις, αποφασίζεις να κανονίσεις διακοπές με την… κατεστραμμένη σου σχέση! Μέγα λάθος φίλε μου και θα καταλάβεις παρακάτω το γιατί.

Θα μου πεις τώρα, είμαστε χρόνια μαζί, τυπικά ακόμα ζευγάρι, οπότε με ποιον θα πάω διακοπές αν όχι με αυτή; Πρώτο λάθος και σημαντικό. Όταν η σχέση μας παραπέει, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να την τραβάμε από τα μαλλιά. Εδώ Aniston και Theroux σε κοτζάμ Cabos πήγαν μπας και τα βρουν και μόλις επέστρεψαν ανακοίνωσαν το χωρισμό τους, δε θα χωρίσεις εσύ στα Κουφονήσια (τυχαία επιλογή);

Στο παραπάνω video είναι η Aniston αλλά όχι οTheroux. Νομίζω είναι εμφανές αυτό!

Κακά τα ψέματα, όταν υπάρχει κρίση, καλό θα ήταν τα πράγματα να μένουν στάσιμα και να μην αλλάζουμε δραματικά καταστάσεις και καθημερινότητα. Με λίγα λόγια, είναι που είναι στρεσογόνες οι διακοπές από μόνες τους, είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το βιώσεις αυτό με μία γυναίκα που με το ζόρι αντέχετε ο ένας τον άλλο;

Καταλαβαίνω ότι το ρομαντικό σκηνικό, οι βόλτες στη θάλασσα και το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα ίσως αναζωπυρώσουν τον έρωτά σας, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Κανένας δεν ερωτεύτηκε ξανά μόνο από ένα ηλιοβασίλεμα. Το μόνο που θα καταφέρεις, για να μπω και στο ψητό, θα είναι να καυγαδίσετε με το που πατήσετε στο νησί και να περάσετε 5-6-10 εφιαλτικές μέρες, μέχρι να ρημαδοεπιστρέψετε και τελικά να το λήξετε και επίσημα.

Αν λοιπόν έχεις τόση ανάγκη από διακοπές αυτή τη χρονιά-που είναι λογικό να έχεις-πήγαινε στο εξοχικό, στο χωριό ή με τον κολλητό σου. Γενικότερα οτιδήποτε δεν περιλαμβάνει αυτή. Όχι ότι σου έχει κάνει κάτι η κοπέλα, αλλά εφόσον είστε στα χωρίσματα δώσε και σε εκείνη, αλλά και στον εαυτό σου την ευκαιρία, να μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλο και να δείτε πραγματικά τι είναι αυτό που θέλετε.

Υπάρχει άραγε κάτι πιο τραγικό, από το να περιμένεις όλη τη χρονιά για δύο εβδομάδες άδεια, και με τη θέλησή σου να τις καταστρέφεις; Ας είμαστε λίγο σοβαροί και ρεαλιστές: Καμία σχέση δε σώθηκε από ένα ταξιδάκι. Οι σχέσεις σώζονται με κουβέντα και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Και όχι πάντα!