Αυτό το ηρωικό πρωινό ντουζάκι στο ξύπνημα

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το πρώτο μπάνιο της ημέρας.

Αν ανήκεις στους  «πρωινούς» εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που σηκώνονται από τις 7 ώστε να φροντίσουν να είναι στη δουλειά στις 9, το πρωινό ντους χαρακτηρίζεται και ως κάτι βάρβαρο. Όταν είσαι ακόμα με την τσίμπλα στο μάτι, το να μπεις κάτω από το νερό είναι μία σκέψη που σε κάνει να βάλεις τα κλάματα. Αυτό ωστόσο έχει και τα οφέλη του.

 

Αρχικά είναι καλό για την επιδερμίδα

Τώρα που μπούκωσαν γα τα καλά τα κρύα, θα σου πούμε ένα μυστικό: τον χειμώνα η επιδερμίδα ξεραίνεται πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει πως το ψύχος της ατμόσφαιρας, φυλακίζει στους πόρους του δέρματος όλη τη βρόμα. Εξού και η φαγούρα, οι διάφορες κοκκινίλες οι ακόμα και οι τρίχες που γεμίζουν με πύον. Κάθε φορά λοιπόν που μπαίνεις κάτω από το ντους, σκέψου ότι μεν διώχνεις την βρόμα αλλά κερδίζεις πολλά περισσότερα για την επιδερμίδα σου.

Αυξάνει την διαύγεια

Κάθε φορά που νομίζεις ότι νιώθεις ανανεωμένος μετά το ντους, είναι γιατί κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Σκέψου πως το σώμα σου είναι 85% νερό. Κάθε ουσία του απορροφάται από την επιδερμίδα ακόμη και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Αυτή η διαδικασία ξεκινά μία σειρά από άλλες ωφέλιμες λειτουργίες, όπως καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου. Και ναι, όταν έχεις σηκωθεί χώμα, παίζει ρόλο.

Όμως όχι καυτό νερό

Γιατί απλούστατα χαλάει την ελαστίνη που έχει η επιδερμίδα σου, «σαμποτάροντας» τους ιστούς. Η σωστή θερμοκρασία για το νερό του ντους, είναι το χλιαρό. Όχι εκείνο που γεμίζει το μπάνιο ατμούς λες και βρίσκεσαι σε χαμάμ. Συνήθεια είναι, βάλ’ τη να δουλέψει υπέρ σου.

Μην το παρακάνεις ωστόσο

Αν είσαι του μπανιαρίσματος κάθε μέρα, είναι καλό να σου πούμε και για την έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα και που αναφέρουν ότι το καθημερινό μπάνιο ενδεχομένως να ρίξει τις άμυνες του οργανισμού. Ο λόγος για τα μικροβιοκτόνα, μία ομάδα βακτηριδίων που ζουν μόνιμα στο κορμί σου και έχουν ως στόχο να εξοντώνουν τα «αντίπαλα» βακτήρια που έρχονται να κάνουν πάρτι. Τυπικά είναι σαν να βάζεις αυτογκόλ. Οπότε με ρέγουλα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved