Πώς θα καθυστερήσεις την άφιξη των ρυτίδων στο πρόσωπό σου

Το ότι θα έρθουν δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα θα τις κρατήσεις για μερικά χρόνια μακριά σου.

To γήρας ου γαρ έρχεται μόνον και συνήθως τα πρώτα του «δώρα» είναι οι άσπρες τρίχες και οι ρυτίδες. Για τις άσπρες τρίχες η θεραπεία είναι γνωστή και δεν περιλαμβάνει καραμπογιά ούτε κάτι σε κομοδινί, σαν άντρας πρέπει απλά να την αποδεχτείς και να αγκαλιάσεις τη γοητεία του γκρίζου. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ρυτίδες που όχι μόνο δεν είναι ωραίες στο μάτι, αλλά είναι και σημάδι καταστροφής του δέρματός μας. Οι ρυτίδες είναι κυρίως θέμα υγείας. 

Οι ρυτίδες σχηματιζονται κάτω από την επιδερμίδα η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από νεκρά κύτταρα που προστατεύουν το σώμα μας από το περιβάλλον και τους εξωτερικούς παράγοντες. Εκτός από τον χρόνο, για τον οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μια σειρά από παράγοντες επιταχύνουν την εμφάνισή τους με κυριότερη από αυτούς, τη φωτογήρανση.

 

 

Ουσιαστικά με τη φωτογήρανση επιταχύνεται η φυσιολογική φθορά του λιπώδους ιστού κάτω από την επιδερμίδα. Αυτός με τη σειρά του αδυνατεί να συγκρατήσει την υγρασία που χρειάζεται η ελαστικότητα το δέρματός μας με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μόνιμες αλλοιώσεις στην επιφάνειά του. 

Η καθυστέρηση της φωτογήρανσης μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πρόληψης. Η χρήση του αντηλιακού, ακόμα κι εκτός παραλίας, είναι σχεδόν απαραίτητη με τόσους μήνες ηλιοφάνειας στη χώρα μας, ειδικά αν περνάμε πολλές ώρες έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από την άλλη η ελαστικότητα της επιδερμίδας μπορεί να «βοηθηθεί» και με πιο φυσικούς τρόπους. Η καλύτερη ενυδάτωση είναι το να πίνουμε νερό, τόσο για να αναπληρώνουμε αυτή που χάνεται μέσω του ιδρώτα, άλλα και για να κρατάμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση.

Μια καλή κατάσταση που ενισχύεται από τη φυσική άσκηση η οποία μεταξύ άλλων εμποδίζει τη δημιουργία ρυτίδων λόγω της «προπόνησης» του δέρματος σε συσπάσεις. Το ίδιο σημαντική είναι και η διατροφή, ειδικά η μεσογειακή με άφθονα λαχανικά και όσπρια ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και κάνει τις ρυτίδες λίγο πιο μακρινό φαινόμενο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved