4 ταινίες για εσένα που σιχαίνεσαι το Αφεντικό σου όσο πατάει ο ελέφαντας

Σαββατόβραδο, μια καλή φάση για να βγάλεις το άχτι της εβδομάδας.

Πόσο πολύ θέλεις να καρυδώσεις τον προϊστάμενό σου;

Είναι από τους τύπους που θα έπρεπε κανονικά να εξοριστεί από τον πλανήτη γη;

Είναι ένας Μάρτιν Σκρέλι της ζωής σου;

Αν ναι, οι παρακάτω ταινίες είναι για τον δικό σου καθημερινό Γολγοθά. Και κάποιες έχουν και μερικά σπουδαία διδάγματα.

 

1. Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

Δεν υπάρχει χειρότερη περίπτωση, από εκείνη που το αφεντικό τα έχει κάνει πλακάκια με όλους τους εργαζόμενους εκτός από σένα. Είσαι εκείνος ο τύπος που δείχνουν όλοι με το δάχτυλο επειδή δεν γουστάρουν. Δεν ξέρουμε αν σε μία δεύτερη ταινία ο Μπεν Στίλερ θα σκότωνε το αφεντικό του, όμως στην πρώτη φρόντιζε να τον αντιμετωπίζει συχνά-πυκνά στη φαντασία του. Και θα τρομάξεις με το γεγονός ότι, πολύ πιθανόν, έχεις κάνει τις ίδιες σκέψεις και εσύ.

 

2. Ο Διάβολος Φοράει Prada

Ναι εντάξει, είναι κυρίως μία ταινία για γυναίκες που, αν την έχεις δει, συμβαίνει επειδή σε έπεισε κάποια από τις γκόμενές σου. Ή τουλάχιστον έτσι συνέβη με εμένα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν ξεκινούσες σε μία οποιαδήποτε δουλειά για να βγάλεις τα προς το ζην, δεν θα ήθελες να έχεις απέναντι σου ένα αφεντικό όπως η Μέριλ Στριπ στη συγκεκριμένη ταινία. Η φάση δηλαδή όπου σου απευθύνει τον λόγο, μόνο για να δει αν ο καφές είναι έτοιμος. Πόσο παραγωγικός να νιώσεις μετά από αυτό; Τα συγχαρητήρια μας στον χαρακτήρα της Anne Hathaway που την άντεξε. 

 

3. Αφεντικά για Σκότωμα

Ακόμη και αν αμφιβάλλουμε λίγο για το ποιόν της κωμωδίας (σ.σ.: εδώ που τα λέμε έχει κάποιες καλές ατάκες), αυτό που κάνει την ταινία να κερδίζει είναι ο χαρακτήρας των αφεντικών που παρουσιάζονται: ένας σαδιστής, ένας εκκεντρικός και μία που κάνει κατάχρηση εξουσίας για σεξουαλικούς σκοπούς. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι κανείς μας δεν θα έλεγε όχι στην Τζένιφερ Άνιστον, την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι τουλάχιστον έναν από αυτούς τους έχει γνωρίσει στο χώρο εργασίας σου και μάλιστα συνηθίζουν να τη βγάζουν καθαροί. Οπότε το πιο πιθανό είναι ότι θα ταυτιστείς σίγουρα.

 

4. Στην Τρέλα του Γραφείου

Πιο κλασσική δεν γίνεται. Αν έχεις δουλέψει σε ανοιχτό υπαίθριο γραφείο, θα ταυτιστείς με κάθε κατάσταση. Κάποιες φορές, ακόμη και αν η δουλειά σου είναι φοβερά ενδιαφέρουσα, η βαρεμάρα και η ατονία βαράνε κόκκινο. Και η αλήθεια είναι πως το προκλητικό και γεμάτο ειρωνεία αφεντικό σου δεν βοηθάει την κατάσταση. Αν αυτή η ταινία σε διδάσκει κάτι, αυτό είναι το εξής: δεν έχει σημασία απλά να ζεις, αλλά να ζεις κάνοντας πράγματα που σου αρέσουν. Οπότε αν μέσα στον χώρο εργασίας σου δυσκολεύεσαι να βρεις τον εαυτό σου, ίσως είναι η στιγμή να προχωρήσεις σε κάτι άλλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved