8 απαράβατοι κανόνες περιποίησης για να γίνει η ζωή σου καλύτερη

Aρκεί να δώσεις μία ευκαιρία στον ίδιο σου τον εαυτό.

Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου απαιτεί προσπάθεια και ασχολία. Για να μπορέσεις ωστόσο να δείχνεις περιποιημένος και να μην απορείς με διάφορα περίεργα που βλέπεις στην επιδερμίδα σου, χρειάζεσαι και κάτι άλλο βασικό: πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως τα παρακάτω πρέπει να περάσουν μέσα στους βασικούς κανόνες περιποίησης.

 

 

Οι μασχάλες θέλουν και αυτές περιποίηση

Αναγνώρισε αρχικά το πρόβλημα. Ιδρώνεις πολύ ή έχεις έντονη δυσοσμία; Αναλόγως με το πρόβλημα υπάρχει και το ανάλογο σπρέι, roll-on ή stick, που αν το εφαρμόσεις θα δεις αποτέλεσμα. Κάνε την εφαρμογή το βράδυ πριν την επόμενη μέρα για να δράσει.

man underarm hairy tank top hair 1200x628 facebook 1200x628

Και τα νύχια σου ενίοτε

Για να μην ψάχνεσαι κάθε φορά, έχε στο νου σου πως δεν χρειάζεται να φτάσεις στο σημείο να μοιάζεις με τον Wolverine για να τα κόψεις. Κόβε τα μία φορά την εβδομάδα και καθάριζέ και την βρωμιά που μαζεύεται πάνω στο δέρμα.

Φρύδια – μύτη – αυτιά

Η τριχοφυΐα, είναι τριχοφυΐα. Και σε κάποιους βγαίνει πιο έντονα από ότι βγαίνει σε άλλους. Άρα όταν βλέπεις τρίχες να ξεπροβάλλουν μέσα από τα φρύδια ή νιώθεις γαργαλητό στα αυτιά ή μέσα στη μύτη, σημαίνει πως οι τρίχες σου έχουν μεγαλώσει. Αν δεν έχεις trimmer, φρόντισε να ενημερώσεις τον μπαρμπέρη σου.

Φρόντιζε την αναπνοή σου

Δόντια και γλώσσα χρειάζονται καθημερινό πλύσιμο. Αν η κιτρινίλα επιμένει από το τσιγάρο και τους καφέδες, μπορείς κάλλιστα να τα πλένεις μία φορά την εβδομάδα με baking soda.

breathbad

Ξέχνα τα σφουγγάρια

Ναι, θα σου πουν ότι απομακρύνει τους νεκρούς ιστούς, αλλά καιρός να μάθεις κάτι που ίσως δεν γνώριζες. Τα σφουγγάρια αποτελούν ιδανικό σπίτι για τα βακτήρια που τρέφονται από τον νεκρό ιστό που έχεις αφήσει πάνω σε αυτό το σφουγγάρι. Τι σημαίνει αυτό; Όσο και να το ξεπλύνεις, όσο ζεστό νερό και να ρίξεις, τα βακτήρια δεν θα σε αφήσουν ήσυχο – χώρια ότι καταστρέφεις και τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αν λοιπόν μέχρι τώρα σε κορόιδευαν, μάθε πως με τα χέρια σου θα κάνεις καλύτερη δουλειά. Αν επιμένεις να χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι, φρόντισε να το αλλάζεις συχνά.

Ελαφρόπετρα για τους κάλους

Ειδικά χάρη στον τρόπο που είναι σχεδιασμένη η πέτρα, είναι ιδανική για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να φροντίσει να απομακρύνει πόνους και…εκνευρισμό. Οπότε γιατί να πεθαίνεις από τον πόνο;

Και οι μαύροι κύκλοι;

Προφανώς και υπάρχουν κρέμες ή οροί που θα βοηθήσουν τις σακούλες και τις μαυρίλες, αλλά τίποτα δεν θα σε βοηθήσει όσο ένας καλός ύπνος. Πώς θα το φτιάξεις ρωτάς; Ξεκίνα να πηγαίνεις για ύπνο κάθε μέρα την ίδια ώρα, ώστε να στρώσει ο κιρκάδιος ρυθμός σου, δηλαδή το βιολογικό ρολόι που έχεις μέσα σου.

hommes cernes 1

Τέλος προσοχή στα γένια

Αν αφήνεις μούσια, θα το ξέρεις ήδη. Όταν δεν τα πλένεις και δεν τα φροντίζεις, αποκτάς ψαλίδα, «ασπράκια» από την ξηροδερμία και φυσικά περισσότερα βακτήρια. Φρόντισε να πλένεις και να τριμάρεις τα γένια, βάζοντας λάδι ή ειδικό balm.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved