Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Μπορεί να είναι από απλά ενοχλητικές ή να προκαλέσουν κάποια μόλυνση, εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις και για να απαλλαγείς από αυτές και για να μην εμφανιστούν ξανά.

Μια κάποιου είδους αποτρίχωση την κάνουμε όλοι, έστω ένα ξύρισμα του προσώπου ή τις ενοχλητικές τρίχες στην πλάτη. Τόσο το ξυράφι όσο και το κερί μερικές φορές δεν φέρνουν το επιθυμητό απαλό αποτέλεσμα. Μια κοκκινίλα ή ένας ερεθισμός είναι οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες, όμως οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι η πραγματικά χειρότερη. 

Μοιάζουν με στρογγυλά σπυράκια, τις περισσότερες φορές είναι κόκκινα και ζεστά στην αφή και μερικές φορές πονάνε όταν τα ακουμπάς. Αυτό συμβαίνει όταν η τρίχα προσπαθεί να βγι από το δέρμα λίγο μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση και αντί να βγει κάθετα, βγαίνει στο πλάι και εγκλωβίζεται μέσα στο δέρμα. Αυτή την τάση έχουν κυρίως οι σγουρές τρίχες λόγω της τάσης τους να αλλάζουν φορά καθώς μεγαλώνουν γι’αυτό και παρατηρείται κυρίως στα σγουρά γένια και το εφήβαιο. 

 

 

Μερικές φορές μπορεί το πρόβλημα να μην είναι μόνο ενοχλητικό στην όψη, αλλά να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση και γι’αυτό χρειάζεται η κατάλληλη αντιμετώπισή του. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις αντιμετωπίσεις σαν σπυράκι και να το σπάσεις γιατί μόνο χειρότερα θα κάνεις τα πράγματα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βοηθήσεις την τρίχα να βγει μόνη της. Οι ζεστές κομπρέσες βοηθούν πάρα πολύ καθώς και μια αντιβακτηριδιακή λοσιόν που θα αποτρέψει τη μόλυνση.

 

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι να κάνεις όσα χρειάζονται για να μην παρουσιάζεται το πρόβλημα. Αρχικά θα πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα σου. Το ζεστό δέρμα συμπεριφέρετια καλύτερα, έχουν ανοίξει οι πόροι και έχουν μαλακώσει οι τρίχες. Επίσης τσέκαρε πόσο «φρέσκο» είναι το ξυραφάκι σου, τα στομωμένα ξυραφάκια είναι ότι χειρότερο. Μην ξυρίζεσαι κόντρα, αλλά προς τη φορά της τρίχας. 

 

 

Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση το δέρμα θέλει και πάλι τη φροντίδα του για να μην γυρίσουν οι τρίχες που θα βγουν. Το μυστικό δεν είναι άλλο από την ενυδάτωση του δέρματος ώστε να βρουν πιο έυκολη διέξοδο οι τρίχες προς την επιφάνεια. Όμως μπορείς να κάνεις και πράγματα για το δέρμα σου που δεν σχετίζονται με τη διαδικασία του ξυρίσματος.

 

 

Μερικές φορές οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα επειδή η επιδερμίδα είναι καλυμμένη με νεκρά κύτταρα και οι πόροι έχουν φρακάρει με σμήγμα σκόνη και λιπαρότητα. Ο τακτικός καθαρισμός του δερματος και η απολέπιση προσφέρουν τη μεγαλύτερη προστασία απέναντι στις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και παράλληλα κάνουν το δέρμα πολύ πιο υγιές. Μην ξεχνάς ότι αν παρατηρήσεις μόλυνση γύρω από από τέτοια τρίχα, να συμβουλευτείς αμέσως τον δερματολόγο σου και να μην κάνεις πειράματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved