10 iconic σκηνές grooming που είδαμε στη μεγάλη οθόνη

Με κάποιες γελάσαμε, με κάποιες απορήσαμε ενώ με άλλες απλά τρομοκρατηθήκαμε

Η ομορφιά και η περιποίηση είναι γυναικεία υπόθεση -θα έλεγε κανείς- και δικαιολογημένα. Ενώ για τις γυναίκες η περιποίηση περιλαμβάνει 368 βήματα και 1.245 προϊόντα, η ανδρική είναι πολύ πιο απλή και straight forward. Αποσμητικό, άρωμα, μαλλιά και έξω από την πόρτα εκτός και αν είσαι από τους άνδρες που ακόμα ξυρίζονται (hooray!) ή που έχουν πλέον μυηθεί στη χρήση της κρέμας (το ελπίζω).  Δεν ήταν πάντα έτσι όμως το ανδρικό grooming ή τουλάχιστον δεν ήταν έτσι στις ταινίες.

 

 

Το ξύρισμα και η περιποίηση ήταν θέμα σεβασμού. Σεβασμού προς τον εαυτό σου και σεβασμού προς το γυναικείο φύλο. Υπήρχε περίπτωση να δεις ποτέ τον Cary Grant αξύριστο; Όχι. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα έχουν –δυστυχώς- αλλάξει και επικρατεί η ιδέα ότι, όσο περισσότερο περιποιείσαι τον εαυτό σου, τόσο περισσότερη τεστοστερόνη έχεις αλλά δεν θα επεκταθώ στο θέμα (for now).

Ένα πράγμα που παραμένει το ίδιο στον κόσμο του ανδρικού grooming είναι το grooming στις ταινίες. Αν δεις τον πρωταγωνιστή να ξυρίζεται ή να περιποιείται τον εαυτό του, να περνά χρόνο στον καθρέφτη του μπάνιου ή στην καρέκλα του μπαρμπέρη τότε ο σκηνοθέτης κάτι θέλει να σου πει. Και με αυτή την πάσα θα περάσουμε στις 10 πιο iconic σκηνές grooming που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη. Με κάποιες γελάσαμε, με κάποιες απορήσαμε, κάποιες τις θαυμάσαμε και με κάμποσες τρομοκρατηθήκαμε. Έχουμε και λέμε…

 

Dracula

O Gary Oldman δεν μπόρεσε να σώσει την ερμηνεία του Keanu Reeves που κατάφερε να είναι απαίσιος με σκηνοθέτη τον Francis Ford Coppola γι᾽αυτό στη σκηνή του ξυρίσματος είχα την κρυφή ελπίδα πως θα απαλλαχθούμε από την παρουσία του. Δεν απαλλαχθήκαμε από τον Keanu για το υπόλοιπο της ταινίας αλλά αποκτήσαμε μία iconic στιγμή που έκανε πολλά μικρά αγόρια να διπλοκοιτάζουν πίσω τους όσο ξυρίζονται. 

 

 

Sexy Beast

Ο Ben Kingsley είναι πολύ, ΠΟΛΥ αγαπημένος μου και τον λάτρεψα ως Don Logan στο Sexy Beast. Το παραλήρημά του μπροστά στον καθρέφτη είναι ένα αριστούργημα και η σκηνή γενικά μπορεί να σε ταράξει για κάμποση ώρα αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους. 

 

 

Saturday Night Fever

Ο Tony Manero (John Travolta) μεταμορφώνεται από υπάλληλο χρωματοπωλείου σε βασιλιά της νύχτας και βλέπουμε όλη, όλη, ΟΛΗ τη διαδικασία. Από το στέγνωμα των μαλλιών στο χτένισμα και από την επιλογή των κοσμημάτων στα ρούχα, ο Tony αποδεικνύει πως για να είσαι βασιλιάς πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, ίσως και να ξέρεις καράτε αλλά σίγουρα να μπορείς να χορέψεις τόσο καλά.

 

 

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy 

Αυτή η σκηνή με έκανε να πάρω το αίμα μου πίσω για όλες εκείνες τις φορές που μου ήρθε λιποθυμία εξαιτίας ανδρικού αρώματος. Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ανδρικές μυρωδιές, οι εταιρίες το παρακάνουν αλλά το ίδιο κάνουν και οι άνδρες που τις φορούν. Κάπως έτσι θεωρώ πως γεννήθηκε το Sex Panther, από τη συλλογή του Βrian Fantana, που περιέχει αληθινά κομμάτια πάνθηρα και είναι παράνομο σε 9 χώρες. Και δε νομίζω να κατάφερε να προσκαλέσει καμία γυναίκα με επιτυχία σε κάποιο Pants Party για no pants dance.

 

 

The 40-Year-Old Virgin 

Nαι, άλλη μία κωμωδία και μία ακόμα ταινία με τον αγαπημένο Steve Carell, αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Andy, ως 40χρονος παρθένος, πείθεται από τους φίλους του ότι πρέπει να κάνει αποτρίχωση στο στήθος του και τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται από γλυκό αγόρι σε εξαγριωμένο, μεθυσμένο ναύτη όσο βρίσκεται στα χέρια της αισθητικού. Η ομορφιά πονάει και ναι, η σκηνή είναι πέρα για πέρα αληθινή.

 

 

American Psycho 

Κανονικά, η περίπλοκη ρουτίνα ομορφιάς του Patrick Bateman (Christian Bale) έπρεπε να τονίζει ακόμα περισσότερο την παράνοια και την ψύχωσή του. Προσωπικά δεν είδα κάτι λάθος στη συγκεκριμένη ρουτίνα, κυρίως αφού ο Patrick την κάνει ημίγυμνος. Όποιος είπε πως η πολλή περιποίηση είναι δείγμα μειωμένου ανδρισμού να το ξανασκεφτεί λίγο παρακαλώ ή απλά να το πει μπροστά στον Patrick. 

 

 

The Untouchables 

Η φαλτσέτα είναι ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο αλλά τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από τον Al Capone (Robert De Niro). Είναι από τις λίγες κινηματογραφικές σκηνές στις οποίες εμφανίζεται φαλτσέτα και ξέρεις πως δεν θα πεθάνει ούτε και θα κοπεί κανείς. Το χέρι του μπαρμπέρη δεν ήταν ποτέ πιο σταθερό και ο Robert De Niro ποτέ πιο γοητευτικός.

 

 

The Royal Tenenbaums 

Δεν τελειώνουν όλα τα ξυρίσματα σε αυτοκτονία. Όχι, ούτε όταν είσαι τόσο τριχωτός όσο ο Richie Tenenbaum (Luke Wilson) που έχει ερωτευτεί την ετεροθαλή αδελφή του και δεν αντέχει. Σε κάθε περίπτωση το κάνει αλλά σχεδόν μας υπνωτίζει με το ξύρισμά του όσο ακούγεται το Needle in the Hay και μέσα μας ξέρουμε πως θα το πάρει το κορίτσι.

 

 

North By Northwest

Όπως σου είπα στην αρχή, δεν θα έβλεπες ποτέ τον Cary Grant απεριποίητο και σε αυτή την ταινία το αποδεικνύει. Είναι φυγάς, επάνω σε τρένο και ξυρίζεται σε ένα κοινόχρηστο μπάνιο με το πιο μικρό ξυραφάκι που έχει φτιαχτεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το ξυραφάκι ταξιδίου της φίλης του που τον ρωτά γιατί άργησε τόσο πολύ μόνο για να πάρει την υπέροχη απάντηση «μικρό ξυραφάκι, μεγάλο πρόσωπο». Legend.

 

 

The Big Shave 

Είναι η γεμάτη αίμα ταινία μικρού μήκους του Μartin Scorcese από το 1967 που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις την εμμονή του με τη βία. Πιθανότατα να του συνέβη κάτι ενώ ξυριζόταν σαν έφηβος…

 

 

Προφανώς δεν είναι μόνο αυτές οι σκηνές grooming που άφησαν ιστορία στη μεγάλη οθόνη αλλά δεν θα μπορούσα να τις συμπεριλάβω όλες γιατί αυτό το άρθρο θα γινόταν το Μπεν Χουρ. Σε κάθε περίπτωση μίλησέ μου, πες μου αν θα αντικαθιστούσες κάποια από τις 10 αυτές σκηνές με μία άλλη. Είμαι εδώ για εσένα...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved