Γιατί ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει την ιστορία του grooming;

Η ιστορία της ανδρικής περιποίησης είναι ένα κομμάτι του ανδρικού στυλ.

Εμείς οι άνδρες έχουμε περάσει τα πάνδεινα για να φτάσουμε εκεί που είμαστε σήμερα όσο αφορά την περιποίηση μας.

Από τις γενειάδες των ανθρώπων των σπηλαίων μέχρι και τα σημερινά Trendy κουρέματα, η ανδρική περιποίηση έχει περάσει κάτι παραπάνω από σαράντα κύματα.

Ξέρουμε όμως την ιστορία όπως ακριβώς πρέπει; Ένας άντρας οφείλει να είναι ιστορικά καλυμμένος και να ξέρει από πού προέρχεται όλη αυτή η ιστορία που λέγεται grooming.

 

Iστορικά, οι τρίχες στο σώμα έχουν συσχετιστεί με την ανδρεία, τη δύναμη και την ελκυστικότητα, αλλά η αφαίρεση των τριχών του σώματος από τους άνδρες δεν είναι απλώς μια μοντέρνα μόδα.

Η ανδρική περιποίηση ξεκίνησε στην Αίγυπτο, πριν από 10.000 χρόνια. Εκεί οι άνδρες έφτιαχναν γαλακτώματα για να αποφεύγουν τα κουνούπια, κι όλα αυτά με το φυτό αλόη.

Στην πραγματικότητα, η αποτρίχωση έχει μια ανιχνεύσιμη ιστορία που εκτείνεται ήδη από την αρχαία Αίγυπτο, όπου άνδρες και γυναίκες ξύριζαν το σώμα τους, τα κεφάλια και τα πρόσωπά τους και οι ιερείς ξύριζαν τελετουργικά το σώμα τους κάθε τρεις ημέρες.

Οι Ρωμαίοι είχαν κόλλημα με τα λουτρά, το νερό και τα καυτά μπάνια.

Τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Έλληνες ανακοίνωσαν τον νεαρό, άτριχο, αθλητικό άντρα τόσο όμορφο, ενώ τα τριχωτά σώματα θεωρούνταν φρικτά και συνδέονταν με σάτυρους, βάρβαρους και τη λατρεία του Διονύσου.

Ένας άντρας πρέπει να περιποιείται τον εαυτό του στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, το grooming επιβάλλεται για τον καθένα που σέβεται τον εαυτό του σαν άντρα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις του κλασικούς τρόπους grooming για έναν άντρα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved