Το μπέργκερ με ουίσκι είναι η απόδειξη πως ό,τι αγαπάς συνδυάζεται

Το banana bread καραντίνας πέθανε, ζήτω το barbecue με φίλους.

Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος από το να γιορτάσεις το τέλος του lockdown με ένα συλλογικό barbecue. Επειδή όμως είναι ένα barbecue μετά από τόσο καιρό πρέπει να έχει και τον κατάλληλο εορταστικό χαρακτήρα με ένα μενού που να περιλαμβάνει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Ξέρουμε ότι μια τέτοια επετειακή μάζωξη της αντροπαρέας θα περιλαμβάνει και σεβαστή κατανάλωση αλκοόλ, οπότε γιατί να μην παντρέψετε το κρέας με το αλκοόλ σε μία μπουκιά; 

Αν το καλοσκεφτούμε είναι και μια άκρως πρακτική προσέγγιση επαναπροσδιορίζοντας το concept που θέλει να βάζουμε ανάμεσα από δύο κομμάτια ψωμιού ό,τι μας αρέσει για να κερδίζουμε χρόνο. Προσθέτοντας και ουίσκι κερδίζεις ακόμα περισσότερο χρόνο απελευθερώνοντας και τα δύο χέρια για να φας περισσότερα burger.

 

 

H συνταγή για τα μπέργκερ με ουίσκι είναι απλή, όπως όλες οι μυστικές συνταγές του καλού barbecue, αλλά θαυματουργή. Ξεκινάς πλάθοντας μπιφτέκια βάρους 100-120 γραμμαρίων. Μόλις τα πλάσεις και τους δώσεις σχήμα πίεσε ελαφρά στο κέντρο τους με τον αντίχειρα ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα. Με το που απλώσεις τα μπιφτέκια πάνω στη μέτρια προς υψηλή φωτιά ρίξε δυο κουταλιές της σούπας ουίσκι στο βαθούλωμα και ψήσε για τρία λεπτά. Στη συνέχεια γυρνάς τα μπιφτέκια και ψήνεις για ακόμα τρία και είναι έτοιμα. 

 

 

Με δεδομένο ότι θέλεις να κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο έντονη την επίγευση του ουίσκι, πρέπει να εισαι προσεκτικός και φειδωλός στα υπόλοιπα συστατικά που θα χτίσουν το μπέργκερ σου ώστε να μην την καλύψουν. Μια φέτα τσένταρ, την οποία θα αφήσεις να λιώσει πάνω στο μπιφτέκι κατά το τελευταίο λεπτό του ψησίματος, μερικές ροδέλες κρεμμύδι και μια πρασινάδα της επιλογής σου είναι υπεραρκετά. 

Για τους πλεονέκτες της παρέας που θέλει και κάποια sauce για να «γλιστράει» έχουμε τη συνταγή για τη μυστική burger sauce στην gallery που ακολουθεί. 

 

 

To μπέργκερ με ουίσκι πέρα από την ιδιοφυία της ένταξης του αγαπημένου αντρικού ποτού ως συστατικό σε μπέργκερ, έχει και άλλη μία αρετή. Όσο ο καιρός ζεσταίνει κάνει πιο δύσκολη και απόμακρη την κατανάλωση ουίσκι, αν και οι ορκισμένοι οπαδοί του δεν το εγκαταλείπουν ούτε στα beach bars. Με αυτόν τον τρόπο έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις την πλούσια γεύση του συνδυάζοντας το με μια πιο καλοκαιρινή επιλογή ποτού, μια παγωμένη μπίρα για παράδειγμα την οποία έχει κουνήσει κρυφά κάποιος από την παρέα για την πρώτη φάρσα της σεζόν.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved