Τι συμβαίνει και πονοκεφαλιάζεις από το ζέσταμα;

Συχνό το φαινόμενο αλλά υπάρχει (ιατρική) εξήγηση.

Σου δίνω concept: Ξεκινάς όμορφα και χαλαρά τη μέρα σου στο γυμναστήριο, έχεις χαρεί άπειρα που βρήκες κενό διάδρομο και ετοιμάζεσαι να αρχίσεις χαλαρό τρεξιματάκι για να προετοιμαστείς για τη σκληρή συνέχεια. Μόνο που η προσπάθεια μένει στη μέση. Διότι εκεί που τρέχεις σε πιάνει ένας τρομακτικός πονοκέφαλος και η όρεξη να γίνεις Tom Hardy πάει στα... τάρταρα.

200w d

 

Τι στο καλό; Το ίδιο πράγμα σου συνέβη και τις τρεις τελευταίες φορές. Και κάπως έτσι κακές σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό. Ή να μην ξανακάνεις ζέσταμα ή - το χειρότερο- να κόψεις το γυμναστήριο.

Μη βιαστείς μόρτη, άκου λίγο και την Lonnie Lowery, καθηγήτρια φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Mount Union του Οχάιο η οποία έχει κάτι παραπάνω να σου πει για την κακή αυτή συνήθεια του εγκεφάλου σου.

 

Γιατί έχουμε πονοκέφαλο;

Εξαρτάται ξεκάθαρα από τον οργανισμό του κάθε ατόμου. Πολλοί άνθρωποι έχουν συστατικά στο σώμα τα οποία οδηγούν στην αύξηση του όγκου των αιμοφόρων αγγείων του κεφαλιού και κάπως έτσι δημιουργείται πονοκέφαλος.

Ουσιαστικά το συστατικό το οποίο παλεύεις να καταπολεμήσεις είναι το αμινοξύ αργινίνη, το οποίο με κάθε απότομη μεταβολή της κατάστασης του σώματος – καλή ώρα το ζέσταμα – σου αυξάνει το νιτρικό οξείδιο.

giphy downsized


Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι από μόνος σου για να το καταπολεμήσεις, οπότε η λύση είναι μία. Επισκέψου το γιατρό σου και άκου τις συμβουλές του για το σκεύασμα που να περιέχει αντι-αγγειοδιασταλτικά συστατικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved