Marvel Πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις το στήθος ενός superhero χωρίς να τραυματιστείς;

Μία δεκαετία αφότου οι ταινίες της Marvel αναζωπύρωσαν την εμμονή μας για το στήθος, οι κορυφαίοι άνδρες του Hollywood χρησιμοποιούν νέες τακτικές.

Είναι μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Ο Steve Rogers βγαίνει έξω από την κάψουλα μετά τη μετατροπή του σε Captain America και η Peggy Carter δεν μπορεί να πάρει το βλέμμα της από το καλογυμνασμένο άτριχο στήθος του. Όχι ότι αυτή είναι η μοναδική φορά που ένα στήθος superhero μαγνητίζει τα βλέμματα. Από τον Chris Evans ως Captain America, στον Chris Hemsworth ως Thor κι από εκεί στον Ryan Reynolds ως Deadpool, το σμιλευμένο ανδρικό στήθος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της προσοχής. 

 

 

Μάλιστα αυτό αναμένεται να επαναληφθεί ξανά φέτος, όταν ο Ryan Reynolds θα επαναλάβει τον ρόλο του Wade Wilson στο Deadpool 3. “Ένα καλοσχηματισμένο, στρογγυλεμένο στήθος είναι κάτι που σε χτυπάει κατάματα”, τονίζει ο Don Saladino, προσωπικός γυμναστής του Reynolds εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Ryan Reynolds πέρασε μεγάλο μέρος της περασμένης χρονιάς δουλεύοντας με τον Saladino για να γυμνάσει το στήθος του. Αλλά στα 47 του, πλέον, το κάνει με νέες τεχνικές. Ο πάγκος και η μπάρα είναι το χρυσό πρότυπο για την ανάπτυξη του στήθους, αλλά πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στους ώμους. Ο Saladino κάνει αρκετές προσαρμογές για να τον προφυλάξει από αυτό. «Το όνομα του παιχνιδιού για τον Ryan είναι ανθεκτικότητα», τονίζει. Γι' αυτό προσθέτει αυτές τις τρεις αλλαγές στον πάγκο στην προπόνηση του Reynolds.

Προπόνηση στο tempo

Ο Saladino ωθεί τον Reynolds να πιέσει αργά στον πάγκο, αναγκάζοντάς τον να χαμηλώσει για τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα. «Μας επιτρέπει να φορτώνουμε λιγότερο βάρος, κάτι που μερικές φορές είναι λίγο πιο εύκολο για τις αρθρώσεις του». Δοκίμασέ το κάνοντας 3 σετ των 8 έως 10 επαναλήψεων με αλτήρες.

 

 

Αγκώνες μέσα

Όταν ο Reynolds κάθεται στον πάγκο, ο Saladino εστιάζει στη θέση του αγκώνα. Οι φανατικοί των chest-press πολύ συχνά ανοίγουν τους αγκώνες τους καθώς κάνουν πάγκο. Όχι ο Reynolds. Στοχεύει να κρατήσει τους δικούς του σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση με τον κορμό του. Αυτό προστατεύει τους ώμους από τραυματισμό, σύμφωνα με τον Saladino.

Ξεκίνα με pushups

Πριν ο Reynolds μπει στο βασικό πρόγραμμα, ξεκινά το ζέσταμά του με pushups. Ο Saladino λατρεύει την κίνηση ως έναν τρόπο για να ζεστάνει τις αρθρώσεις του Reynolds για τα βαρύτερα βάρη που έρχονται. «Μου αρέσει να το χρησιμοποιώ ως ενεργοποίηση. Επιτρέπει στο αίμα να εισέλθει στους μυς και επιτρέπει στην άρθρωση να ζεσταθεί». Τρία σετ των 10 έως 12 επαναλήψεων είναι αρκετά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved