Ο αυνανισμός μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά - Μύθος ή πραγματικότητα;

Πολλά ακούγονται αλλά τι ισχύει τελικά;

Έχεις σκεφτεί τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αυνανίζεται. Πέρα του ότι νιώθεις φανταστικά, ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται και ιδρώνεις, ενώ πολλές φορές νιώθεις σαν να έχεις τρέξει εκατοστάρι σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Μπορεί να αισθάνεσαι ότι μόλις έχεις κάνει πολλά, αλλά μη νομίζεις ότι έχεις δαπανήσει τόση ενέργεια όση νομίζεις.

Το σεξ με την κοπέλα σου μπορεί να απαιτεί κάπως περισσότερη ενέργεια, αλλά εξακολουθείς να καις περίπου 4,2 θερμίδες το λεπτό, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη που έγινε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ το 2013. Όχι και τόσες πολλές, έτσι;. Αν σκεφτείς πως το σεξ  διαρκεί -συνήθως- γύρω στα πέντε λεπτά, δεν κάνεις και τις τρελές καύσεις  που νόμιζες. Για να καταλάβεις, μια άσκηση υψηλής έντασης θα προκαλούσε τυπικά καύσεις θερμίδων περίπου 9,2 θερμίδων ανά λεπτό. Ενώ καις περισσότερο από ό,τι θα έκαιγες με το να κάθεσαι στο σαλόνι, την ίδια στιγμή δεν χάνεις και τίποτα σπουδαίο. Οπότε αν νομίζεις ότι θα κάνεις δουλειά με τα κιλά, καλύτερα να μην περιμένεις.

Διάβασε επίσης: Πόσες φορές πρέπει να αυνανιζόμαστε σύμφωνα με την επιστήμη

Όμως το ότι ο αυνανισμός δεν βοηθά στην απώλεια βάρους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αφήσεις στην άκρη, καθότι υπάρχουν άλλα οφέλη. Και για το σώμα και για την ψυχολογία. Ο αυνανισμός μέχρι την κορύφωση αυξάνει την απελευθέρωση ωκυτοκίνης και προλακτίνης, που μπορεί να προκαλέσει αισθήματα χαλάρωσης και ευτυχίας στον οργασμό.  Όσοι αυνανίζονται συχνότερα, έχει αποδειχθεί ότι έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, περισσότερους σταθερούς οργασμούς, καλύτερες σχέσεις με τη σύντροφό τους, σεξουαλική ικανοποίηση, πιο υγιές σπέρμα.

 

 

Οπότε άσε το θέμα των κιλών στη διατροφή και τη γυμναστική. Και προφανώς συνέχισε αυτό που κάνεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved