Τελικά να κάνουμε ποδήλατο σπίτι ή θα γίνει κρεμάστρα;

Το πιο παρεξηγημένο μηχάνημα, παραμένει από τις βασικές αξίες για να χάσεις τα περιττά κιλά σου.

Κάθε φορά που βλέπεις ένα ποδήλατο γυμναστικής παρατημένο, είτε πίσω από κάποια πόρτα είτε σε κάποια γωνία του σαλονιού καλυμμένο με ρούχα, μη σκέφτεσαι πως ήταν μια κακή αγορά. Σκέψου πως ο μοναδικός υπεύθυνος είναι αυτός που το αγόρασε και δεν το χρησιμοποίησε. Το ποδήλατο γυμναστικής παραμένει μια από τις πιο δυναμικές και αποτελεσματικές ασκήσεις, που θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τα πρώτα περιττά κιλά σου, πριν περάσεις σε συστηματική προπόνηση και διατροφή.

Πόσο αξίζει λοιπόν να γυμναστείς με ένα ποδήλατο;

 

Βάλε πρόγραμμα

Ακόμα και αν δεν έχεις βάρη στο σπίτι  δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με αυτά (που για εμάς είναι λάθος), η αεροβική προπόνηση προστάζει να ξεκινήσεις ούτως ή άλλως με προθέρμανση για τα πρώτα 10 λεπτά. Ξεκίνα λοιπόν με ένα χαλαρό ρυθμό στο πεντάλ και άρχισε να ανεβαίνεις σταδιακά.

 

 

Η πυραμίδα

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το ποδήλατο; Θέλεις να οξυγονώσεις καλύτερα τους μύες σου ώστε να πετύχεις μεγαλύτερη λιποδιάλυση – και φυσικά να χτίσεις αντοχή. Μετά το πρώτο τέταρτο, η διαφορά αρχίσει να φαίνεται και στην κούραση. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα να δώσεις το μέγιστο, καθότι θα καταλήξεις να κουραστείς και θα παρατήσεις την προπόνηση χωρίς να έχεις κάνει σωστή δουλειά. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο περισσότερος κόσμος τα παρατάει γιατί γυμνάζεται λάθος με το ποδήλατο.

Διάβασε επίσης: Γιατί δεν χάνεις κιλά ενώ κάνεις αυστηρή δίαιτα

Η πυραμίδα θα σε βοηθήσει σε αυτό. Στοχεύεις σε ένα λεπτό ήπιας έντασης και στη συνέχεια 30 ή και 40 δευτερόλεπτα πιο αυξημένης. Επαναλαμβάνεις το ίδιο. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρόγραμμά σου τουλάχιστον τις 2 πρώτες εβδομάδες με συνολικό στόχο το μισάωρο. Στις επόμενες προπονήσεις η πυραμίδα χτίζεται περαιτέρω. Ξεκινάς δηλαδή με ένα λεπτό ήπιο, συνεχίζεις με 30 δευτερόλεπτα λίγο πιο αυξημένο και στη συνέχεια θέλεις ένα λεπτό οδυνηρό και πονεμένο. Κατεβάζεις στη συνέχεια σε 30 δευτερόλεπτα μεσαία ταχύτητα και κλείνεις την προπόνηση με 5 λεπτά ήπιο. Ο στόχος σου στο κλείσιμο της προπόνησης είναι τα 5 λεπτά, έτσι ώστε να επανέλθει η φυσιολογική ροή του αίματος. Ενδεχομένως να καταφέρεις μόλις 3 λεπτά τις πρώτες φορές, αλλά πίστεψέ μας, θα κάνεις μια χαρά δουλειά και με αυτό το χρονικό περιθώριο. Το πιο βασικό είναι να κρατήσεις την πυραμίδα σου και να μην τη χαλάσεις για κανένα λόγο. Εννοείται, στο τέλος, χτίζεις την πυραμίδα σου όπως θέλεις.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι να πάρεις ποδήλατο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνεις. Απλά κοίτα να δουλέψεις σωστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved