associated press 4 τεστ κινητικότητας για να σιγουρέψεις ότι θα μεγαλώσεις όμορφα

Αν θέλεις να έχεις μια υγιή 3η ηλικία, τότε θα πρέπει να φροντίσεις από σήμερα.

Το «γερνώντας με χάρη» δε σημαίνει ότι πρέπει να βγάζεις μαραθώνιο στα 90 σου, ούτε να σηκώσεις 110 κιλά στην μπάρα. Το να μεγαλώνεις όμορφα σημαίνει να έχεις μία φυσική κατάσταση μακροζωίας και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να προετοιμαστείς από τώρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι τα «τεστ κινητικότητας» που δεν έχουν καμία σχέση με το σκληρό πρόγραμμα του γυμναστηρίου. Πρόκειται για χαλαρές ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην ευελιξία του σώματος και τα αποτελέσματα που θα δεις μελλοντικά θα είναι εκπληκτικά.

The Chair Stand Test

Κάτσε σε μια στιβαρή καρέκλα, με τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Σταύρωσε τα χέρια σου πάνω από το στήθος. Σήκω και κάτσε ανάσκελα όσο το δυνατόν περισσότερες φορές σε 30 δευτερόλεπτα.

The 4-Stage Balance Test

 

 

Ξεκίνησε με τα πόδια σου δίπλα-δίπλα. Προχώρησε σε ημι-δυαδική στάση (το ένα πόδι λίγο πίσω από το άλλο) και στη συνέχεια επιχείρησε μια στάση σε συνδυασμό (το ένα πόδι ακριβώς μπροστά από το άλλο). Τέλος δοκίμασε να σταθείς στο ένα πόδι και μείνε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα σε κάθε πόδι.

 

Ξέχνα τα παγωμένα ντους κι άρχισε τις βουτιές στη θάλασσα από τώρα

The Timed Up-and-Go Test

 

 

Κάτσε σε μια στιβαρή καρέκλα, με τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Βάλε ένα κομμάτι ταινίας στο έδαφος 10 πόδια μακριά. Επιστράτευσε ένα προσωπικό χρονόμετρο. Σήκω, περπάτησε μέχρι εκεί, γύρισε, περπάτησε πάλι πίσω και κάτσε.

The Wall Angel Test

Κάτσε με την πλάτη σου σ’ έναν τοίχο, με τα χέρια σηκωμένα για να σχηματίσεις ένα σχήμα «W». Σύρε τα χέρια σου προς τα πάνω σε σχήμα «Υ», κρατώντας τα χέρια και την πλάτη σου σε επαφή με τον τοίχο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved